Hopp til hovedinnhold
Kendall Jenner Becky G Hailey Bieber Kylie Jenner Selena Gomez
Denne gjengen kritiseres for å vise støtte, når de eller som regel holder seg tyste (Instagram)

Becky G blir ny kreativ direktør for Gonza – det gjør folk forbanna

Kylie Jenner, Hailey Bieber og Kendall Jenner gjør det tydelig hvilken side de er på etter at Becky G får seg ny jobb.

OPPDATERT 5. juli: Nå svarer Gonza på anklagene om at selskapet ble stjålet fra søstrene som skapte det, så vel som å forsvare valget av å ansette Becky G som ny kreativ direktør. Det gjør de i via en uttalelse på Instagram, der de stenger kommentarfeltet.

«Teamet hos Gonza har alltid kjempet for Latina-kreatører og vil fortsette å gjøre dette i merkets nye kapittel. Mens vi beveger oss videre for å jobbe med nye kreatører, vil vi gi litt klarhet når det gjelder vår avskjed med Villarroel-søstrene. I 2022 valgte begge parter å gå hvert til sitt. Avgjørelsen om å forlate merket ble satt i gang av Villarroel-søstrene, ettersom de ønsket å oppsøke nye eventyr. I det Gonza beveger seg videre for å blomstre som en uavhengig merkevare, ønsker vi Villarroel-søstrene suksess med deres nye eventyr», lyder uttalelsen.

Se innlegget nedenfor.

(Instagram/shop_gonza)

Becky G blir ny kreativ direktør for klesmerket Gonza, kjent for sitt badetøy.

Det høres ikke særlig problematisk ut, men flere kjendiser er sinte ettersom søstrene som startet merkevaren ikke lenger er en del av selskapet.

GONZA ble nemlig skapt av Victoria Villarroel and Sofia Villarroel i 2021.

Det tok dog ikke så lang tid før søstrene mistet selskapet sitt, da investorer tok over. Victoria og Sofia, som for øvrig er gode venner av Jenner-søstrene, bestemte seg derfor for å starte et nytt badetøymerke ved navn Casa Gamero.

Noe både Kylie, Kendall og Hailey Bieber er raske med å vise sin støtte til, etter nyheten om at «Shower»-sangeren tar over som kreativ direktør deles.

Kort tid etter delte alle de tre venninnene søstrenes nye brand på sine sosiale medier.

Gjengen viser sin støtte til søstrene (Instagram)

Se også: Backlash for Blake Lively: – Lei av at kjendiser melker alkoholisme

Kendall Jenners bestie Fai Khadra gir også lyd fra seg – direkte rettet mot Becky G.

«For de som ikke vet, mine to gode venner Victoria Villarroel og Sofia Villarroel startet et vakkert og lidenskapelig prosjekt oppkalt etter deres bestefar. De ble dessverre lurt ut av sine investorer og steng ut av deres eget selskap. Nå har en annen Latina-kvinne blitt ansatt som «kreativ direktør» som bare er fullstendig feil og burde ikke støttes på noen som helst måte. Becky G gjør det rette og kutt alle bånd med Gonza», oppfordrer Fai på sin Instagram Story og tagger artisten.

Andre kjendiser som også blir opprørt av nyheten er blant andre Olivia O’Brien og Carter Gregory.

Så vel som de palestinske tvillingene Simi og Haze Kahdra – som står bak skjønnhetsmerke Simi & Haze.

Hvem er Fai Khadra?
Fai Khadra og Kylie Jenner (Instagram/kyliesnapchat)

Se også: SKIMS-kampanje med Megan Fox anklages for kopiering

På bildet Becky G deler på Instagram skriver hun at det er en glede å dele at hun tar over som kreativ direktør for Gonza. Hun forteller også at hun, som en stolt Latina, vil flytte grenser, styrke kvinner og redefinere mote.

«Styrke kvinner????? Dette selskapet er stjålet fra de to Latina-kvinnene som skapte det og designet alt fra bunnen av», påpeker Oliva O’Brien i kommentarfeltet.

«Becky… Vi må gjøre bedre enn dette, jente. Som du vet er dette merket skapt av to Latina-kvinner basert på deres familienavn. Det ble stjålet fra dem og det er fortsatt en juridisk kamp. Jeg håper du vil rette på dette og virkelig styrke andre kvinner!!», skriver Carter Gregory – direktør for A&R hos Capitol Records.

Becky G Instagram
Becky G Instagram

Søstrene det er snakk om tar også til Instagram for å dele en felles uttalelse.

Sofia og Victoria sin uttalelse (Instagram/victoriavillarroel)

«Det er ingen hemmelighet at Gonza er oppkalt etter vår bestefar, og skapt for å ære vår arv og historie. Ekstremt skuffet over at Becky G vil jobbe for dette selskapet som vi kreativt skapte og gjorde populært mainstream. Vi har vært stille på grunn av potensielle konsekvenser, men Sof og jeg vil ikke lenger bli holdt tause ettersom historien til Gonza bare er vår å dele», skriver Victoria på Instagram Story.

En som dog åpenbart ikke velger å ta den opprørte gjengen sin side er Selena Gomez. Hun kommer med noen støttende ord på innlegget til Becky G.

«Yas girl», kommenterer Selena om nyheten.

Se også: Hailey Bieber åpner opp om Selena Gomez-situasjonen: – Det er så skuffende

Flere i kommentarfeltet er også raske med å påpeke det de mener er hyklersk av Jenner-søstrene og kompani.

Det påpekes blant annet at ingen sa noe som helst om kulturell appropriasjon-anklagene mot Kendall Jenner under promoteringen av hennes Tequila-merke 818.

Flere mener Kendall Jenner stjeler fra meksikansk kultur (818)

Se også: Kopierer eksen til Khloe Kardashian låten til Astrid S?

Det poengteres også at gjengen holder seg tyste om at Hailey Bieber saksøkes for brudd på varemerkeloven. Et ni år gammelt, mindre klesmerke har nemlig samme navn som fru Bieber sitt skjønnhetsmerke aka Rhode.

Videre møter også Sim & Haze på anklagelser om å stjele fra mindre selskaper fra tid til annen.

Det gjenstår fortsatt å komme en kommentar fra Becky G eller Gonza.

Se også: 5 vonde videoer der kjendiser forsøker å beklage seg 🫠 

Les mer