Hopp til hovedinnhold
Leonardo DiCaprio i The Revenant
Leonardo DiCaprio i The Revenant (New Regency Productions)

7 syke ting skuespillere har gjort for rollene sine

Det er alltid gøy å finne ut hvordan skuespillere forbereder seg for en jobb.

Alle har sin egen metode, men noen drar det kanskje litt for langt?

Her ramser vi opp noen av de sykeste øyeblikkene.

Å sette seg inn i en rolle er utfordrende, og forventingene for fremgangen blir bare høyere og høyere. Selvfølgelig spørs det hvilke roller skuespillere tar, og hvor mye de er villige til å legge sjela si i kunsten.

Det er imponerende å lese disse historiene, men vi må innrømme at noen kanskje drar metodeskuespillet unødvendig langt?

Det er jo fantastisk når det blir gjennomført på en god måte og man kan tydelig se det på skjermen. Men det er kleint når filmen flopper, og alt du gjorde for rollen får deg til å se ut som en tulling.

Denne gangen har vi ekskludert for eksempel Christian Bale som er kjent for å gjøre ekstreme transformasjoner for rollene sine. Det fortjener en egen liste!

Her er syv skuespillere som har gjort syke ting for rollene sine.

Jared Leto hadde med en død gris på settet (Suicide Squad)

Jared Leto som The Joker (DC/Warner Bros.)
Jared Leto som The Joker i Zack Snyder’s Justice League (DC/Warner Bros.)

Når det kommer til overdreven metodeskuespill lander Jared Leto høyt på lista. Skuespilleren har levert noen utrolige roller i for eksempel Dallas Buyers Club (som han vant Oscar for), Requiem for a Dream og Mr. Nobody.

Men de siste årene har metodene hans vært… Tvilsomme. Joker er en avansert karakter å spille, og når du skal følge opp Heath Ledger kan det gå begge veier. Gjennom promoteringen av filmen kom det frem at Jared ikke pratet med noen på settet og sendte noen grusomme gaver til andre i rollebesetningen. Blant annet en levende rotte til Margot Robbie, pistolkuler til Will Smith og en død gris til andre i rollebesetningen. Selv Batmans erkefiende synes det er sykt.

Vi kunne for så vidt laget en egen liste med hva Jared har gjort for rollene sine. Nylig spilte han Michael Morbius i Morbius hvor han nektet å legge fra seg krykkene til karakteren selv når kameraet var av. Regissøren delte i et intervju at det forsinket produksjonen, så de måtte overbevise ham om å bruke en rullestol istedenfor 🙃 It’s Morbin’ time!

Nicole Kidman urinerte på Zac Efron (The Paperboy)

Nicole Kidman i The Paperboy
Nicole Kidman i The Paperboy (Millenium Films)

Jepp, Nicole Kidman urinerte faktisk på Zac Efron. Det er nok en setning du aldri hadde sett for deg å lese?

I krimfilmen til Lee Daniels er det en scene hvor karakteren til Zac Efron blir brent av brennmaneter og trenger umiddelbar hjelp. Og du har kanskje hørt myten om at man skal tisse der det svir for å lindre smerten? Vel det har i hvert fall karakteren til Nicole Kidman. Til tross for at finnes flere måter å lage falsk urin, valgte Nicole altså å faktisk tisse på Zac. Etter forespørsel fra regissøren.

– Det med å tisse syntes jeg ikke var så rart, for jeg var i karakter, sa hun til V Magazine i 2012.

Gøy for Zac å komme rett fra Disney til ekte metodeskuespill av Nicole Kidman…

Jamie Foxx limte igjen øynene sine (Ray)

Jamie Foxx som Ray Charles i Ray skuespillere
Jamie Foxx som Ray Charles i Ray (Universal)

Når du signerer rollen som den blinde blues-legenden Ray Charles i en biopic er du automatisk med i Oscar-kjøret. Jamie Foxx forpliktet seg i hvert fall 100 % til å gi oss en uforglemmelig rolle som tjente han en Oscar.

I tillegg til å gå ned 13 kg ble Jamie spurt av regissør Taylor Hackford om å lime sammen øynene sine. Jamie måtte altså ha øynene sine limt sammen i mange timer under innspillingen mens han hadde på de modellerte øyelokkene til Ray over.

– Tenk deg å ha øynene lukket i 14 timer om dagen. Det er fengselsstraffen din, sa han i et intervju med The New York Times.

Leonardo DiCaprio spiste rå bisonlever (The Revenant)

Leonardo DiCaprio i The Revenant
Leonardo DiCaprio i The Revenant (New Regency Productions)

Alle som jobbet med innspillingen av The Revenant av Alejandro González Iñárritu måtte nok akseptere utfordrende forhold for å gjennomføre filmen. Men den som ble testet mest var hovedrolleinnehaveren Leonardo DiCaprio.

Her måtte han gå ut av komfortsonen og levere ekstra blod og svette. I flere intervjuer før premieren delte skuespilleren at han spiste et stykke rå bisonlever. Teamet hadde til og med laget falsk gelé-aktig bisonlever, men Leo mente det ikke så ekte nok ut.

Og det stopper ikke der. Han sov også inne i et dyrekadaver. Du kan se alt dette i filmen.

– Jeg kan nevne 30 eller 40 sekvenser som var noe av det vanskeligste jeg noen gang har måttet gjøre. Enten det er å gå inn og ut av frosne elver eller sove i dyrekadaver eller hva jeg spiste på settet, sa han i et intervju med Yahoo! Movies.

Det er tydeligvis det som må til for å endelig vinne en Oscar?

Shia LaBeouf tatoverte kroppen sin (The Tax Collector)

Swag (Cross Creek/RLJE)
Definisjonen av syke ting skuespillere har gjort for rollene sine: tatovere brystet (Cross Creek/RLJE)

Nå mener vi ikke en liten tatovering på armen. Shia tatoverte faktisk hele brystet sitt for rollen sin i The Tax Collector av David Ayer.

På lik linje med Jared Leto har Shia dratt metodeskuespillet en smule lenger. For å virkelig sette seg inn i rollen sin valgte han altså å tatovere brystet sitt.

Var det virkelig vert det, Shia? Les mer om det her!

Btw, han trakk også en tann for rollen sin i Fury (med samme regissør).

Natalie Portman løsnet et ribbein (Black Swan)

Natalie Portman i Black Swan
Natalie Portman i Black Swan (Searchlight Pictures)

Å være en kjent skuespiller fra du er 11 år vil nok endre en del av fremgangene opp gjennom årene. Ballerina-rollen til Natalie Portman var nok den tøffeste utfordringen hennes hittil både fysisk og psykisk.

Hun måtte trene ballett 16 timer per dag og gikk ned 10 kg. På The Late Show with David Letterman delte Natalie at hun løsnet et ribbein etter å ha blitt løftet under innspilling. Hun levde så og si akkurat som karakteren sin!

Ryan Gosling og Michelle Williams bodde sammen (Blue Valentine)

Ryan Gosling and Michelle Williams i Blue Valentine
Ryan Gosling and Michelle Williams i Blue Valentine (Incentive Filmed Entertainment)

For å skape mer intimitet i den turbulente og hjerteskjærende kjærlighetsfilmen Blue Valentine, måtte Ryan Gosling og Michelle Williams bo sammen. I tillegg måtte skuespilleren som spilte datteren bo med dem.

Regissør Derek Cianfrance fikk dem til å bo sammen i en måned, men bare på dagtid. De har jo et liv utenfor filmen og! Dette var i starten av produksjonen da karakterene var nyforelsket, for å skape et mer troverdig forhold mellom karakterene.

Les også: 15 kjente scener fra film og TV som var improvisert

Nyeste saker fra 730.no

Les mer