Hopp til hovedinnhold
(LISA BJORHEIM/@LISABJO)

SWAGGER-JAGGER! Perfekt norsk folkefest med The Rolling Stones

(LISA BJORHEIM/@LISABJO)

At et band som ble startet i 1962 kan selge ut Telenor Arena på noen minutter i 2014 er forbløffende. Like utrolig som at 70 år gamle rockere gir tenåringer gåsehud. Den svære Bærums-hallen var fylt av alle slags folk i alle aldere, men alle var like gira. Publikum jublet høyt leeeenge før The Rolling Stones kom på, og med «Jumping Jack Flash» som første nummer, så var det nesten så du ikke hørte Keith Richards da han slo på gitaren. Utenom å være i nesten altfor bra form (igjen; 70 år!), er Mick Jagger fortsatt den perfekte frontfigur, med suveren tilstedeværelse, karisma og kommunikasjon.

(Et beist på scenen, og en ydmyk, vennlig, søt person i virkeligheten, iallefall da vi traff ham i Frognerparken i forkant.)

Etter «It’s Only Rock’n Roll» forsikret Jagger seg om at alle hadde det bra – på norsk (gøy). Da Richards kom på igjen meldte han fra til publikum at han ikke kom til å prøve seg på noe norsk i løpet av konserten. Til publikums store fryd.

Jeg trodde jeg skulle besvime da Richards spilte «Midnight Rambler», i blanding av ekstase og ekstremt dårlig luft, og det ble ikke mindre hektisk på slutten da de fyrte opp med
«Start Me Up»
«Sympathy for the Devil»
«Brown Sugar»
«You Can’t Always Get What You Want» og selvfølgelig
«Satisfaction».

Helt ærlig, ikke bare fordi jeg er fan, Rolling Stones i Telenor Arena – og publikum – var terningkast 6.

Nedenfor ser du bildene tatt av Lisa Bjorheim – og en snutt hvor Mick Jagger snakker norsk <3:

 
Se Mick Jagger skru på sjarmen… på norsk:

 

Les mer