Sveriges råeste rapper til Norge

1. feb 2014 kl. 00:00
HEISANN (SOBLUE)

HEISANN (SOBLUE)

Det føles som om det er en stund siden Norge fucket med svensk hip-hop, og det er kanskje ikke sååå mange skiver vi har gått glipp av. Men før jul slapp Abidaz sin solodebut, som er det flotteste svenske rapalbumet vi har hørt på leeenge.


Årets beste svenske plate? Til Aftonbladet sier Abidaz at det er bedre enn som så.

– Det er mye mer enn årets skive… Den er topp 3 svenske skiver noensinne, ler rapperen fornøyd.

32-åringen, som først ble kjent som halvparten av veteranduoen Chapee N Chess – og som en sertifisert vriompeis i Stockholms gater –
understreker at det er spenn som er motivasjonen.

– Noen sier «jeg driter i pengene, jeg gjør det her bare fordi jeg brenner for det». Nei nei, jeg brenner ikke like mye lenger. Jeg gjør det for pengene.

Iskaldt sagt, men når du hører albumet In & ut, tøft produsert av svenske Stress (nylig signert til Jay Z’ Roc Nation), så viser han flere sider av seg selv. Og mye varmer. Man blir glad i ham (#pause).

Rapperen er innom forskjellige emner som gatelivet, familie, datteren, religion – servert på en stilig måte – samtidig som musikkstilen er variert uten at settet spriker. Alt fra klassisk hip-hop, til elementer av soul, R&B, reggae og hipster-shit á la 1995-mimrelåta «Nitti5» – hvor den globale svenske popstjernen Robyn SPYTTER – til k.n.a.l.l.h.a.r.d.e. spor som åpningen «E.C.», hvor han har med Chapee og C.U.P fra sitt crew Extra Cheese.

Hør Abidaz’ solodebut her:


Abidaz
spiller på by:Larm i Oslo siste helgen i februar, og er gjest på National Rap Show med Tommy Tee og DJ Herkules på NRK P3 i kveld.

Se ringreven vinne svenske P3 Guld 2013 (og gjøre Timbuktu og Oskar Linnros ekstra små på scenen)… og få deg et par andre svenske skivetips i samme slengen:

Fortsetter nedenfor.

Se den tøffe dobbelvideoen til «Benägen» og «Kvalitet & kvantitet» nedenfor.
 
Hva vet du om å ta med en kamel ut i gatene? Abidaz vet.

– Jeg ville spille inn videoen i Eritrea, men labelen synes det ble for dyrt, forteller han
Göteborgs-Posten.
 


– Jeg sa «enten flyr dere meg til Eritrea, eller så henter dere en kamel til gaten der jeg bor»… og så hentet de en kamel. Jeg ble sjokkert.»

Se Abidaz med kamel i Stockholm her:


 
Husk å sjekke ut Abidaz på by:Larm og hos National Rap Show på P3 i kveld kl. 21:00.