Hopp til hovedinnhold
MALIN ÅKERMAN SOM SILK SPECTRE II I WATCHMEN (UIP)

Svensk superhelt i Hollywood

Du har neppe sett Watchmen på Narvesen, ettersom tegneserien kun varte fra 1986 til 1987. Undergrunnstatusen og historiens kompliserte innhold motiverte ikke Hollywood nok, selv om minst to store prosjekter ble planlagt, uten å altså bli gjennomført.

Før nå. Det ble 300-regissør Zack Snyder som til slutt måtte brette opp ermene, 20 år etter.

Resultatet ble den mest sette filmen i USA i løpet av en premierehelg så langt i år; Watchmen solgte amerikanske kinobilletter for nesten 400 millioner kroner, alias rundt 7 millioner besøkende.

I Norge topper det nesten tre timer lange superhelteventyret også kinolisten, med 23 378 solgte billetter, altså nesten 2 millioner kroner.

Handlingen finner sted i en alternativ versjon av verden på 80-tallet, og følger en gruppe superhelter mens den kalde krigen mellom USA og Sovjetunionen er på sitt kjøligste.

Svenske Malin Åkerman, som er født i Stockholm og oppvokst i Canada, har rollen som Laurie Juspeczyk alias den maskerte divaen Silk Spectre II.

Åkerman startet som modell, for så å satse på en skuespillerkarriere, noe som har resultert i blant annet 27 Dresses med Katherine Heigl og hovedrollen i Farrelly-brødrenes Ben Stiller-komedie The Heartbreak Kid, samt rolle i serien Entourage.

Men det er i år det har tatt av.

– Det er litt overveldende akkurat nå, innrømmer hun overfor The Star når avisen spør om pågangen i forbindelse med Watchmen.

Hun blir allerede gjenkjent på gaten som sin nyeste rollefigur, som hun beskriver som en usedvanlig tøff, selvsikker dame.

– Silk Spectre en en sterk, mektig kvinne som slåss som en mann, og som elsker den hun er.

Når det kommer til Åkerman selv, er hun ikke helt sikker på hva hun er, når det kommer til nasjonalitet.

– Alltid når jeg er i Canada, føler jeg meg mer svensk, og alltid når jeg er i Sverige, føler jeg meg mer kanadisk.

30-åringens far bor i Sverige, og hun har ikke glemt språket.

– Det er en miks. Jeg tilhører begge land og elsker dem like mye. Det som er morsomt er at svenskene mener jeg er deres svenske stolthet, mens kanadierne kaller meg deres kanadiske jente. Jeg takker ja til begge deler.

Men etter å ha fått forsøke seg med brunt hår i Watchmen, har Malin Åkerman iallefall fått bekreftet én ting.

– Blondiner har det faktisk mer gøy.

Traileren for Watchmen:


Hvilken kjent jente blir Wonder Woman?

Les mer