Hopp til hovedinnhold
Morkt hjärta morkt hjerte Discovery The Dark Heart Aliette Opheim Gustav Lindh Joakim Palmkvist Therese Tang tv-serie norge 2 copy
Miniserien Mørkt hjerte har premiere på Sundance Film Festival (Discovery)

Mörkt hjärta – svensk miniserie med premiere på Sundance Film Festival

Mörkt hjärta baseres på en sann historie.

En av de skandinaviske titlene under årets (virtuelle pandemiversjon av) Sundance Film Festival er Mörkt hjärta alias The Dark Heart.

Miniserien, med fem episoder, tar for seg virkelige hendelser fra 2012.

På slutten av sommeren forsvinner millionæren Göran Lundblad sporløst fra gården sin, noe som får store oppslag i svenske medier. Søkene gir ingen resultater, alle fysiske bevis er tilsynelatende forsvunnet og politiet har lite å gå etter. Bortsett fra en urovekkende telefon fem uker senere fra Görans datter Maria.

Hun er sikker på at søsteren hennes, Sara, på en eller annen måte er involvert. Mulige motiver er Saras grådighet, farens jordeiendommer og en bitter, langvarig familiefeide som kolliderte med ung, kontroversiell kjærlighet.

Aliette Opheim som Tanja (Discovery)

Aliette Opheim som Tanja – basert på den virkelige etterforskeren Therese Tang (Discovery)

Men uten lik er det ingen forbrytelse, og saken blir kald. Men ikke for Therese Tang. En eksmodell, trebarnsmor og hardtarbeidende etterforsker som blir besatt av å finne sannheten. Noe som blir komplisert – og livsfarlig.

I hovedrollene finner vi blant andre Aliette Opheim (HBO-serien Björnstad, Knutby) og Gustav Lindh (også Björnstad).

Gustav Lindh Thorir The Northman Morkt hjarta morkt hjerte Discovery The Dark Heart Aliette Opheim Joakim Palmkvist Therese Tang 1

Gustav Lindh (Discovery)

Førstnevnte er henrykt over innspillingen av serien.

– Jeg elsker å jobbe med mennesker som er totalt dedikerte. Som om det ikke er noe annet i hele verdenen som er viktigere. Dette var et slikt prosjekt. Et drømmeprosjekt hvor alle ga alt, sier Aliette Opheim.

– Utrolig manus, modige skuespillere, fantastisk fotograf og Gustav Möller er en av de mest interessante regissørene i verdenen akkurat nå. Jeg elsket å jobbe med dette prosjektet.

Regissøren er Gustav Möller som i 2018 fikk suksess med Den skyldige. I 2021 ble Göteborg-mannens thriller til Antoine Fuqua-filmen The Guilty med Jake Gyllenhaal, som ble kjøpt av Netflix.

Manuset til Mörkt hjärta er via Oskar Söderlund, som har skrevet Netflix’ nye Snabba cash-omstart.

Se traileren til Mørkt hjerte:

Fun fact: Gustav Lindh rykker oppover i Hollywood. 95-eren fra Västerås er snart klar som Thorir i storfilmen The Northman sammen med – hold på hatten – Alexander Skarsgård, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Nicole Kidman og Willem Dafoe.

Se også: Snabba cash sesong 2

Discovery-serien, som har premiere i februar, baseres delvis på true crime-boken Hur man löser ett spaningsmord: Therese Tangs berättelse, skrevet av forfatteren og krimjournalisten Joakim Palmkvist.

(Han har også skrevet bok om kannibalen i Malmø, som druknet kjæresten sin i badekaret og spiste henne opp via flere middager med vin.)

True crime: 5 sjuke historier som bør få Netflix-dokumentarer

Les mer