Hopp til hovedinnhold
Alicia Vikander Irma Vep HBO Max Norge Troll Netflix Oslo
Alicia Vikander som skuespilleren Mira i TV-serien Irma Vep om nyinnspillingen av filmen Les Vampires (HBO Max)

Alicia Vikander er meta i HBO-miniserien Irma Vep

Alicia Vikander i rollen som filmstjerne.

Irma Vep følger den amerikanske skuespilleren Mira, spilt av den svenske Oscar-vinneren Alicia Vikander. Mira er lei av å spille i popcorn-blockbustere og ønsker å gi karrieren sin en mer anerkjent retning. I tillegg til å komme seg over et brudd.

– Jeg er så sykt lei av å være superhelten. Jeg trenger ikke en hit, jeg trenger en bra film, sier Mira i traileren fra HBO Max.

Hun reiser derfor til Paris for å spille karakteren Irma Vep i en nyinnspillingen av den gamle franske stumfilmen Les Vampires fra 1915. I Frankrike går det dog ikke som forventet. Mens de filmer, begynner Mira å få vansker med skille mellom karakteren Irma og seg selv.

(HBO Max)

Vi får se hvordan rollefiguren til Alicia Vikander sliter psykologisk og følelsesmessig, samtidig som det blir hektisk når regissøren hennes René Vidal, spilt av franske Vincent Macaigne, kontinuerlig tar eksentriske valg.

Adria Arjona Laurie Irma Vep les vampires morbius Alicia Vikander HBO Max Norge Troll Netflix Oslo Norway roar uthaug

Adria Arjona og Alicia Vikander som ekskjærestene Laurie og Mira (HBO Max)

Thriller-miniserien, produsert av A24 for HBO, ser ut som en spennende, morsom, smart – og ganske snodig – affære hvor livet imiterer kunsten.

Etter premieren på Cannes-festivalen fikk Alicia Vikander mye skryt for innsatsen.

Første episode, «The Severed Head», kommer i dag. Alle episodene er skrevet og regissert av franske Olivier Assayas, som baserer serien på sin 1996-film med samme navn (med ekskona Maggie Cheung).

Alicia er co-produsent av Irma Vep sammen med Euphoria-skaperen Sam Levinson.

Laurie, eksen til Mira, spilles av puertorikansk-amerikanske Adria Arjona (Morbius, kommende Star Wars-serie Andor), mens Hong Kong-stjernen i filmen er Fala Chen (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings).

I en annen rolle finner vi Kristen Stewart, som tidligere har laget filmene Clouds of Sils Maria og Personal Shopper med Olivier Assayas. Vi får også se Carrie Brownstein, Tom Sturridge, Vincent Lacoste og komikeren Byron Bowers.

Alicia Vikander (født i 88) fra Gøteborg vant Oscar for The Danish Girl i 2016. Året før fikk hun til sammen 29 forskjellige nominasjoner for sin A24-sci-fi-thrilleren Ex Machina med Oscar Isaac. Som er filmet i Norge.

Nedenfor får du en throwback med svensk seier under Academy Awards.

Apropos Norges land: Alicia Vikander er snart klar som produsent for Netflix-filmen Troll med den norske regissøren Roar Uthaug og manusforfatteren Espen Aukan.

I filmen flykter et troll fra Dovrefjellet hvor det har blitt holdt fanget i 1000 år, og setter kursen mot Oslo.

Roar og Alicia har tidligere laget 2018-omstarten Tomb Raider, hvor svensken spiller Lara Croft.

Fun fact 1: Gamle Les Vampires var en stor inspirasjon for thriller-teknikken til Alfred Hitchcock.

les vampires 1915 french Adria Arjona Laurie Irma Vep morbius Alicia Vikander HBO Max Norge Troll Netflix Oslo Norway roar uthaug

Les Vampires fra 1915

Fun fact 2: Stumfilmen varer i omtrent syv timer, og er betraktet som den lengste filmen noensinne laget. Den ble fordelt på 10 episoder. (Så egentlig ble filmen en slags TV-serie. Før TV-en ble oppfunnet.)


Norge har også noen (få) Hollywood-stjerner:

Norske Kristine Frøseth er aktuell i ny TV-serie med veteranen Michelle Pfeiffer

Se hvem Renate Reinsve nå teamer opp med

Nyeste saker fra 730.no

Les mer