Hopp til hovedinnhold

Svensk kjekkas som RoboCop

For fire år siden ble nye RoboCop annonsert, men ting tar altså tid. Nå er mannen som blir robotpolitimannen bekreftet, og valget falt på svenske Joel Nordström Kinnaman fra Snabba cash, The Girl with the Dragon Tattoo, den (gode) amerikanske tv-serien The Killing og Safe House med Denzel Washington. (Hvorfor fronter Hollywood på alle de norske skuespillerne?)

«Valget falt på» er angivelig litt overdrevet, ettersom regissør José Padilha og produsentene først skal ha forsøkt å få med tyske Michael Fassbender (Inglorious Basterds, X-Men: First Class og imponerende naken i solide Shame).

Den brutale filmen om politimannen som blir drept i tjeneste, for så å bli en supersnut via moderne teknologi, får etter planen premiere til neste år.
Cyborgpurken har to oppfølgere, fra 1990 og 1993, og selv om den tredje delen ikke ble en suksess, har de til sammen solgt over 4,1 millioner eksemplarer på DVD. RoboCop ble også til en kanadisk TV-serie, som ble avsluttet etter 22 episoder.

Fun facts nedenfor traileren til Robocop fra 1987, samt en sterk scene:

Fun fact 1: RoboCop ble først rated X (aldersgrense 18) på grunn av vold, og den nederlandske regissøren Paul Verhoeven måtte lage 11 versjoner før den var mjuk nok for den mer lønnsomme sensuren rated R (17 år eller med voksne).
I Norge ble den trimmet ytterligere for å ikke bli forbudt.

Fun fact 2: Filmen kostet bare 13 millioner dollar. På kino i USA spilte den inn 53.
 
Fun fact 3: I den amerikanske versjonen av Snabba cashEasy Money – blir Joel Kinnaman erstattet av Alexander Skarsgård som slem kåtskalk (med kjæresten i kikkerten)

Les mer