Hopp til hovedinnhold
Ice Spice colorisme kommentarer flo milli
Ice Spice åpner opp om colorism og sårende kommentarer (Instagram/icespice)

Ice Spice svarer på kommentarer om colorism

Isis Naija Gaston aka Ice Spice

Det har omtrent ikke gått ett år siden Ice Spice (født i 00) oppnådde mainstream-suksess, og allerede døpes hun av flere som prinsessen av rapmusikk.

Det finnes dog noen som mener at det ikke bare er på grunn av artistens talent. Noen mener colorism spiller en stor rolle.

Fargerisme? Det finnes ikke et offentlig ord for dette i Norge. Men veldig kort forklart handler colorism om diskriminering basert på hudtone, ettersom kvinner med lysere hudfarge trist nok lenge har blitt oppfattet som skjønnhetsstandarden.

Denne debatten har til tider tatt mye plass når det gjelder melaninrike kvinner innen popkultur – spesielt i USA.

Etter at Ice Spice omsider ble et navn på alles lepper og nådde flere milepæler, har flere tydd til kommentarfeltene for å tagge andre kvinnelige rappere med mørkere hud for å poengtere at disse damene ikke har gjort seg noe mindre fortjent av mainstream-suksess enn Isis.

Det har også Ice Spice fått med seg, og nå deler hun sine meninger om temaet.

Ice Spice har fått sin første gullplate for «Munch» 🧊🌶️

I et intervju med Teen Vogue forteller hun dog at hun ikke tar det noe personlig.

– Jeg har sett de meningene. Jeg føler at det ikke er noe personlig for meg. Det føles ut som det har vært en samtale i generasjoner og for alltid, siden tidenes morgen, forklarer 23-åringen.

Bronx-rapperen mener også at det kan ha en negativ effekt, ettersom det kan virke som en benektelse av de andre kvinnene sin suksess og redusere deres stjernestatus.

Flo Milli 💜 (Instagram/flomillishit)

Se også: Nope-stjernen kommenterer colorism og sammenlikningen med Zendaya: – Jeg er et usammenlignbart talent

En av de kvinnelige rapstjernene som ofte blir trukket fram i samtalen om colorism og Ice Spice er Flo Milli aka Tamia Monique Carter (født i 00).

Mange tolket det derfor som et stikk da Isis valgte ut Flo som sin spesialgjest da hun spilte på Hot 97’2 Summer Jam tidligere i denne måneden.

Ice Spice sier selv at hun ikke føler samtalen kommer fra et godt sted.

– Jeg prøver å ikke leve meg inn i negativitet fordi jeg ser også at når folk prøver å gjøre det poenget, det kommer ikke fra et godt sted. [De ender opp med] å dra noen andre ned, mener Isis.

Videre i intervjuet forteller 23-åringen også om hvor sårende negative kommentarer generelt sett kan være.

– Jeg er et menneske, så alt som er sårende kan potensielt såre følelsene mine. Potensielt. Hvis jeg leser kommentarer og ser noe negativt, stikker jeg. Jeg torturerer ikke meg selv. Ofte vet jeg hva de kommer til å si, fordi offentligheten er så sykt forutsigbar.e.. Jeg forventer at de er på pikken min, og pirker på dum dritt. Liksom, de trenger ikke å bringe det opp, sier Ice Spice.

Hun nevner dog ikke spesifikt noe om kommentarene eks-flørten til en viss stjerne ved navn Taylor Swift nylig kom med.

Se også: Kommenterer podcast-kommentarene: – Du faktisk litt psyk for at du blir såret

Nyeste saker fra 730.no

Les mer