Hopp til hovedinnhold
Percy Hynes White Jenna Ortega Wednesday Netflix svarer pa grove anklager seksuell trakassering rasisme
Percy Hynes White tar bladet fra munnen (Instagram/percy)

Percy Hynes White svarer på de grove anklagene

Wednesday-stjernen kaller anklagene falske.

Omtrent et halvt år etter #cancelpercy trendet på Twitter, gir omsider Percy Hynes White (født i 01) lyd fra seg og kommenterer de grove anklagene som ble rettet mot ham.

Det gjør han via sin egen Instagram Story.

Tidligere i år stormet det rundt 21-åringen etter flere at anklager om seksuelle overgrep, hevnporno og rasistisk ordbruk blusset opp. Flere av skuespillerens private samtaler, så vel som bilder og videoer, ble også lekket på sosiale medier.

Nå kaller Percy Hynes White det hele for en kampanje av feilinformasjon.

«Hei alle sammen. Det er noe jeg trenger å klare opp i. Tidligere i år, startet noen jeg aldri har møtt en kampanje av feilinformasjon om meg på internett. På grunn av dette har familien min blitt doxet, og mine venner har mottatt drapstrusler», starter innlegget til Percy.

Anklagene startet som følge av en rekke tweets, der brukeren @milkievich aka Aries Brunelle, hevder at hun gikk på skole med Wednesday-skuespilleren i Toronto, Canada. Hun har i senere tid slettet brukeren sin på Twitter.

Jenna Ortega Percy Hynes White romcom Winter Spring Summer or Fall
Jenna og Percy i Wednesday (Netflix)

En venninne av Percy, ved navn Jane, ble også innblandet i historiene som florerte om 21-åringen. Han skriver at hun skal ha forsøkt å forklare situasjonen, men uten hell.

Percy ble på sinn side nødt til å stenge sitt kommentarfelt på Instagram og deaktivere sin Twitter-konto.

«Bilder av meg som mindreårig ble brukt, og eksempler der jeg spilte en karakter ble presentert som hatefullt. Min venn Jane ble falskt portrettert som et offer, og hennes forsøk på å forklare situasjonen har blitt ignorert. Hun ga meg tillatelse til å inkludere henne i denne beskjeden», forklarer skuespilleren.

Se også: Armie Hammer blir ikke siktet for voldtektsanklager: – Jeg er takknemlig

I etterdønningene av de virale tweetsene prøvde flere også å finne flere lugubre ting om skuespilleren. De fant blant annet en video der Percy bruker et ord som mange mener er rasistisk. Antageligvis er dette karakteren han mener blir presentert som noe hatefullt.

Se snutten nedenfor.

Percy Hynes White hevder at alle ryktene er falske, og at han ikke aksepterer å bli fremstilt på denne måten.

«Jeg kan ikke akseptere å bli fremstilt som en bigott eller en som er kriminelt uaktsom overfor folks sikkerhet. Dette er slike skadelige påstander uten grunnlag, som kan skape mistillit til ofre.»

Se også: Nytt lovforslag øker sjansen for at rapperen kan få dødsstraff

«Det er veldig plagsomt at denne feilinformasjonen har gjort folk opprørte. Jeg er veldig takknemlig overfor alle som har stått opp for meg og hjulpet meg med å dele fakta. Trakasseringen av min familie, venner og kollegaer må stoppe. Takk for at du tar deg tid til å lese dette», avslutter skuespilleren.

I etterkant av anklagene var det mange som mente at Netflix burde få noen andre til å spille Percys rolle i Wednesday aka Xavier Thorpe. Streaminggiganten uttalte seg dog aldri om anklagene, og etter alt å dømme vil Percy også bli å se i sesong 2.

Andre mente også at Jenna Ortega burde komme med en uttalelse som følge av anklagene. I likhet med Netflix har hun også vært tyst om det hele.

Percy og Jenna skal for øvrig også spille mot hverandre i den kommende romkom-filmen Winter Spring Summer or Fall.

Når sesong 2 av Wednesday er å forvente vet vi så langt lite om. Netflix-suksessen kan potensielt bli en av seriene som også blir påvirket av WGA-streiken.

Se også: Dårlige nyheter for sesong 3 av Euphoria

Les mer