Hopp til hovedinnhold
Tenoch Huerta namor black panther wakanda forever Elena Rios instagram
Tenoch Huerta Mejía i London i november 2022 på Europa-premieren til Black Panther: Wakanda Forever hvor han spiller Namor (Mike Marsland/WireImage)

Tenoch Huerta fra Black Panther 2 nekter for Elena Rios-anklagene

Tenoch Huerta Mejía – som spiller Namor i Black Panther: Wakanda Forever – svarer Elena Rios.

På søndag tok den meksikanske saksofonisten Elena Rios (født i 94) til Instagram og anklager MCU-stjernen Tenoch Huerta Mejía (født i 81) for seksuell mishandling.

«Det er veldig vanskelig å snakke om følelsesmessig overgrep og overgrep fra et seksuelt rovdyr som er elsket av verdenen for å ha spilt en karakter i en film som Tenoch Huerta. Han fremstår som sjarmerende. Noe som er karakteristisk for en narsissist og en som gjør seg til et offer», skriver Elena Rios.

Elena Rios instagram Tenoch Huerta black panther wakanda forever

(Instagram/brujamixteca)

Mandag kveld svarer Tenoch Huerta via Instagram.

«En falsk og fullstendig ubegrunnet anklage om meg har spredt seg som ild i tørt gress – og jeg kan ikke lenger la den stå uimotsagt», skriver Black Panther 2-skuespilleren.

Namor McKenzie The Sub-Mariner black panther wakanda forever Tenoch Huerta mcu

Namor aka The Sub-Mariner debuterer i MCU via Tenoch Huerta i Black Panther: Wakanda Forever (Marvel/Disney)

Tenoch forteller at han og Elena datet i flere måneder og at «det alltid var med fullstendig samtykke».

«Det var et kjærlig, varmt og gjensidig støttende forhold. Etter at det tok slutt, begynte imidlertid Elena å feilrepresentere interaksjonene våre både privat og til felles venner.»

«Som et resultat av dette engasjerte jeg for noen måneder siden et juridisk team for å iverksette passende handlinger for å beskytte omdømmet mitt og tilbakevise disse uansvarlige og falske anklagene», fortsetter meksikaneren.

«Selv om jeg på ingen måte er perfekt, vet jeg at disse påstandene rett og slett er usanne. Og selv om jeg alltid vil jobbe for å forbedre meg selv, må jeg bestride påstander som er både falske og støtende.»

Tenoch Huerta namor black panther wakanda forever Elena Rios instagram stories

(Instagram/tenochhuerta)

Via Twitter forteller Elena Rios hvorfor hun brukte lang tid på å fortelle om overgrepene.

«Hvorfor er jeg sen med å snakke om det? Fordi jeg har min prosess. Hvorfor meldte jeg ikke fra? Fordi jeg var redd for at dette skulle skje: Folk som nekter å tro at en SUPERHELT er en overgriper, manipulator og seksuelt rovdyr», twitrer musikeren.

«Ja, Tenoch Huerta, du misbruker fordi du vet at du har makt.»

Tenoch Huerta namor black panther wakanda forever Elena Rios twitter

Hun deler skjermbilder av DM-er fra personer som truer henne for å ha stått frem med anklagene mot Tenoch Huerta.

I 2019 ble Elena angrepet av menn som kastet syre i ansiktet hennes. Hun går nå med maske for å skjule skadene.

Elena Rios acid attack Tenoch Huerta black panther wakanda forever

Elena Rios (Instagram/brujamixteca)

Eksen hennes, en innflytelsesesrik politiker i Mexico, ble arrestert for å ha betalt mennene for angrepet.

Tenoch Huerta har spilt i en rekke filmer og serier før Black Panther: Wakanda Forever. Globalt sett var han best kjent for Narcos: Mexico.


Disney og Marvel har hendene fulle med å håndtere anklagene mot sin nye stjerne Jonathan Majors, som spiller Marvel Cinematic Universe sin kanskje mektigste skurk Kang the Conqueror: Les mer

Warner Bros. og DC lar ikke Ezra Miller foreløpig ikke gjøre noe promo for sin egen film The Flash. Utenom å gå på den røde løperen på premieren. Men skuespilleren er ikke kansellert til tross for anklagene og rullebladet. 

Issa Rae: – Hvorfor beskytter Hollywood denne stjernen?


Trenger du noen å snakke med? Ring 113 ved akutt fare. Hjelpetelefonen til Mental Helse kan nås døgnet rundt på på 116 123. Det samme kan Kirkens SOS på 22 40 00 40. Hvis du synes telefon er vanskelig kan du chatte med noen på Sidetmedord.no. Vold- og overgrepslinjen 116 006 er også åpen døgnet rundt.

Les mer