Hopp til hovedinnhold
Drake Bell Quiet on set brian peck
Drake Bell (Investigation Discovery)

Nickelodeon svarer etter overgrepsanklagene i dokuserien Quiet On Set: The Dark Side of Kids TV

Drake Bell deler sin historie og Nickelodeon deler en uttalelse.

Nylig ble det kjent at Drake Bell kjent fra Nickelodeon-serien Drake & Josh var blant kanalens barnestjerner som anklager tidligere ansatte for seksuelle overgrep.

I dokumentarseriens tredje episode forteller han for første gang hva som skjedde.

Ifølge Variety, som har fått se episoden, forklarer den nå 37 år gamle Drake at det første overgrepet fant sted på et overnattingsbesøk hjemme hos dialogtreneren Brian Peck da han var 15.

– Jeg sov på sofaen der jeg pleide å sove. Jeg våknet, åpnet øyenen mine, og han forgrep seg på meg. Fullstendig i sjokk frøs jeg til og jeg ante ikke hvordan jeg skulle reagere. Jeg ante ikke hvordan jeg skulle komme meg ut av situasjonen, forklarer skuespilleren.

Drake forteller videre at det forble en hemmelighet, da han visste at dersom han stoppet å besøke Brian ville folk begynne å stille spørsmål

Ifølge de andre som medvirker i dokumentarserien var det helt normalt for Nickelodeon-barna å tilbringe tid hjemme hos Brian.

Tre beviste overgripere som jobbet hos Nickelodeon, med Brian Peck i midten (Investigation Discovery)

– Alle foreldrene elsket han. Alle stolte på Brian, forteller blant andre Kyle Sullivan (All That) i episoden.

Drake forteller videre at Brian sa det aldri ville skje igjen – noe det gjorde. Han skal også ha klart å overbevise alle – inkludert moren – om at det var best at sønnen var hos han når han skulle på auditions.

– Jeg endte på et eller annet hvis opp hos Brians hus igjen og det ble bare verre og verre og verre og verre. Jeg var bare fanget og jeg hadde ingen vei ut, forteller Drake.

Han forklarer så at han ikke klarer å utdype om overgrepene på kamera, men at det ble brutalt etterhvert.

– Hva om du tenker deg det verste noen kan gjøre mot en annen når det gjelder seksuelle overgrep, så kan jeg svare på spørsmålet ditt. Jeg vet ikke hvordan jeg ellers skal forklare det.

(Nickelodeon)

Skuespillerens far, Joe Bell, som også stiller i dokuserien, forteller at han i utgangspunktet var skeptisk til Brian og all tiden han tilbragte med sønnen.

På et tidspunkt bestemte han seg for å gå til produksjonen – dog uten hell.

– Jeg sa: Jeg ser ikke noe unormalt med det, men det gir meg bare ikke… Det gir meg ikke en god følelse, forteller Joe.

Da produksjonen ble konfrontert med dette hevder faren at de skal ha fortalt han at Brian var homofil. De stilte derfor spørsmål ved om Joe «kanskje bare var homofobisk og ikke forsto seg på at han er en touchy-feely mann.»

Se også: Flere tidligere barnestjerner deler mørke historier fra barnekanalen

Alexa Nikolas protesterer utenfor Nickelodeon
Alexa Nikolas protesterer utenfor Nickelodeon (Instagram/matchthesource)

Drake forteller videre at han omsider eksploderte i en telefonsamtale med sin mor og fortalte henne alt.

Hun skal deretter ha ringt politiet umiddelbart.

Brian ble arrestert i 2004 etter anklager om overgrep av et ikke navngitt barn. Ett år senere ble han dømt til 16 måneder i fengsel. Han ble også beordret til å registrere seg som en sexforbryter i samtlige delstater.

Drake forteller at han ble bedt om å bistå ved å få dialogtreneren til å tilstå i en telefonsamtale.

Han forklarer videre at han har slitt med hendelsene i alle år, og i fjor nådde han et bunnpunkt.

I 2023 skapte skuespilleren overskrifter da politiet annonserte at han var savnet og i fare.

– Hvis jeg hadde fortsatt ned den stien kunne det sannsynlig blitt slutten på min historie… Jeg hadde nådd bunnen, så jeg sjekket meg inn på behandling og gikk gjennom mye terapi. Både for traumer og sorg. For første gang var jeg omringet av folk som faktisk bare ville se meg bli bedre, forteller Drake uten å gå dypere inn på hva som skjedde da han ble meldt savnet.

Drake Bell på MTV Video Music Awards i 2017 (Gregg DeGuire/Getty Images)

Etter at Variety fikk se episoden tok de kontakt med Nickelodeon for en kommentar.

Du kan lese hele svaret deres nedenfor.

«Selv om vi ikke kan bekrefte eller avkrefte påstander om atferd fra produksjoner for tiår siden, undersøker Nickelodeon, etter våre vilkår, alle formelle klager som en del av vår forpliktelse om å fremme et trygt og profesjonelt arbeidsmiljø uten trakassering eller andre typer upassende oppførsel. Våre høyeste prioriteter er velvære og det beste for, ikke bare for våre ansatte, rollebesetninger og mannskap, men for alle barn. Vi har tatt i bruk en rekke sikkerhetstiltak gjennom årene for å sikre at vi lever opp til våre egne høye standarder og forventningene av vårt publikum. Nå som Drake Bell har avslørt sin identitet som saksøker i 2004-saken, er vi forferdet og triste over å høre om traumet han har gjennomgått. Vi roser og støtter styrken som kreves for å komme frem», sier en talsperson for barne-TV-kanalen til Variety.

Se traileren til Quiet On Set: The Dark Side of Kids TV nedenfor.


Se også: Zoey 101-stjerne forteller om møte med Jonah Hill

Les mer