Hopp til hovedinnhold
Ansel Elgort i Divergent (Summit)
Ansel Elgort i Divergent (Summit)

Ansel Elgort svarer anklagen om seksuelle overgrep

Ansel Elgort svarer på anklage.

I forkant av Steven Spielberg-filmen West Side Story og sin nye HBO-serie Tokyo Vice, kommenterer skuespilleren påstand om seksuelle overgrep.

Fredag kveld twitret en kvinne som kaller seg Gabby «min historie med Ansel Elgort» med et tekstvedlegg, et bilde som angivelig er hun sammen med Ansel og skjermbilder av deres DM-er.

To dager før Gabby fylte 17 år, skal hun ha sendt en DM til Ansel. Hun forventet ikke å få svar, men han skrev tilbake og ba henne sende nudes til sin private Snapchat.

Overgrepet skal ifølge Gabby ha skjedd i 2014, da hun var 17 år og Ansel var 20.

Ansel Elgort på Golden Globe Awards i Beverly Hills i januar 2020 (George Pimentel/WireImage)

Ansel Elgort på Golden Globe Awards i Beverly Hills i januar 2020 (George Pimentel/WireImage)

Ansel Elgort svarer anklagene via Instagram og skriver at Gabby ikke har rett.

– Jeg kan ikke hevde at jeg forstår Gabbys følelser, men hennes beskrivelse av hendelser er rett og slett ikke det som skjedde. Jeg har aldri og vil aldri forgripe meg på noen, skriver New York-mannen, som i dag er 26.

Ansel bekrefter at de hadde et kort forhold som han endte ved å slutte å svare henne, noe han beskriver som «slemt».

– Når jeg ser tilbake på min holdning, er jeg forferdet og dypt skamfull over måten jeg oppførte meg på. Jeg beklager virkelig. Jeg vet at jeg må fortsette å reflektere, lære og jobbe med å vokse når det kommer til empati.

Gabby, som har deaktivert sin Twitter-konto, skriver at hun valgte å stå frem fordi hun nå føler seg klar til å snakke om hva som skjedde, til tross for at hun fortsatt sliter med panikkanfall og går til terapi.

– Han fikk meg til å tro at det var slik sex skulle være […] Jeg var så ung og han visste det, skriver Gabby om skuespilleren.

Ansel Elgort filmdebuterte i nyinnspillingen av Stephen King-grøsseren Carrie, fulgt av Divergent og The Fault in Our Stars.

I 2017 ble han Golden Globe-nominert for sin rolle i Baby Driver med Kevin Spacey.

Stjernen har hovedrollen som Tony i Disney-storfilmen West Side Story, regissert av Steven Spielberg, som skal ha premiere i desember. Hans kommende serie Tokyo Vice, basert på Jake Adelstein-boken med samme navn, er laget for nye HBO Max.

Steven Spielberg, Disney og HBO har ennå ikke kommentert anklagene.

Se også:

Netflix-stjerne svarer på anklagene om å forsøke seg på mindreårige jenter

Nyeste saker fra 730.no

Les mer