Hopp til hovedinnhold
VERDENS VARMESTE FAMILIEBILDE (MARVEL/ABC/HBO NORDIC)
VERDENS VARMESTE FAMILIEBILDE (MARVEL/ABC/HBO NORDIC)

Inhumans er supertamme Marvel-helter (bortsett fra én)

Inhumans er superskuff.

Marvel Cinematic Universe er ganske opptatt med å utvide sitt allerede gigantiske univers.

ABC i USA (HBO Nordic i Norge) hadde nylig premiere på Inhumans, som forteller historien om overnaturlige mennesker («inhumans» eller umenneskelige) som må gjemme seg på jorden etter å ha flyktet det politisk utrygge hjemmet sitt – månen.

Serien følger i fotsporene til forgjengere som Agents of S.H.I.E.L.D., Agents of Carter, Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist, The Defenders osv osv.

Det føles mildt sagt vanskelig å holde styr på alle de nye showene.

Før vi tar for oss serien må vi se litt på den store, og litt utvaskede elefanten som har rotet seg inn i TV-stuen vår:

Finnes det noe som heter «for MANGE superhelter»?

Med Inhumans er dette kanskje tilfellet.

BASERT PÅ MARVEL-TEGNESERIEN VED SAMME NAVN, SOM OGSÅ ER SENTRERT RUNDT KONGEFAMILIEN. (MARVEL)

BASERT PÅ MARVEL-TEGNESERIEN VED SAMME NAVN, SOM OGSÅ ER SENTRERT RUNDT KONGEFAMILIEN. (MARVEL)

Føljetongens fokus settes på de umenneskeliges kongefamilie, kjent fra tegneserien ved samme navn. Kongen Black Bolt (Anson Mount fra Hell on Wheels) kan ødelegge hele byer bare ved å bruke stemmen. Og dronningen Medusa (Serinda Swan fra Graceland) har magisk, rødt hår som kan brukes som ekstra knyttnever i slagsmål.

Vi følger også blant andre prinsessen Crystal (Isabelle Cornish fra Home & Away) som har kontroll på elementene, lederen av hæren, Gorgon (Eme Ikwuakor fra kortlevde Extant), og Karnak, kongens fetter og rådgiver (Ken Leung fra Lost).

Inhumans forsøker å trekke oss inn med en fantasiverden satt sammen med den virkelige verden, hvor kongefamilien må kjempe mot et militærkupp arrangert av kongens bror Maximus.

Ved hjelp av prinsessen Crystals trofaste hjelper, den teleporterende, gigantiske og desidert mest elskverdige hunden Lockjaw, klarer familien å flykte til jorden – nærmere bestemt Hawaii.

Etter en forventningsfull forhåndspremiere via IMAX-kinoer i USA, noe ingen andre serier har gjort før, feilet Inhumans på å generere særlig interesse blant både publikum og kritikere.

Vel, ikke positiv interesse i hvert fall.

MAXIMUS (TIL HØYRE) ER SERIENS SKURK, SOM PÅ ET ELLER ANNET VIS PRESTERER Å SLÅ UT KONGEFAMILIEN UTEN Å HA SUPERKREFTER. (MARVEL/ABC/HBO NORDIC)

MAXIMUS (TIL HØYRE) ER SERIENS SKURK, SOM PÅ ET ELLER ANNET VIS PRESTERER Å SLÅ UT KONGEFAMILIEN UTEN Å HA SUPERKREFTER. (MARVEL/ABC/HBO NORDIC)

Entertainment Weekly skriver blant annet at det finnes mange måter å gjøre en fantasy sivilisasjon kjedelig på, og Inhumans «har dem alle».
Variety er ikke like hyggelige med sin omtale, og mener at Inhumans eneste superkraft var dens udugelighet.
Au.
Sistnevnte er kanskje litt å ta i, men vi skjønner egentlig godt hvor de kommer fra. 
AURAN (SONYA BALMORES) ER MAXIMUS' HØYRE HÅND. HUN GJØR IKKE STORT ANNET ENN Å LØPE RUNDT MED PISTOL. MEN VI SKAL VISST BRY OSS OM HENNE? (MARVEL/ABC/HBO NORDIC)

AURAN (SONYA BALMORES) ER MAXIMUS’ HØYRE HÅND. HUN GJØR IKKE STORT ANNET ENN Å LØPE RUNDT MED PISTOL. MEN VI SKAL VISST BRY OSS OM HENNE? (MARVEL/ABC/HBO NORDIC)

Faren ved å legge til en ny serie i et marked som føles litt oversvømt av superhelter, er selvsagt at serien din mangler særpreg og ikke skiller seg nok ut.
Dette er et av de store problemene ved Inhumans.
En hemmelig sivilisasjon på månen, babes som kan lage gnister med hendene og muskelbunter som må beherske seg selv for å ikke ødelegge alt rundt dem – vi har hørt regla før.
Det hjelper heller ikke at det blant hele castet ikke finnes én eneste interessant karakter man heier på (bortsett fra übersøte Lockjaw) – for man vil jo tross alt heie på noen.
I stedet sitter vi igjen med en haug med tamme typer som har så sterk mangel på kjemi at det virker som om de bare er fremmede som måtte sitte med hverandre på firer-setene i bussen.
Etter tre episoder (nesten halve serien) sitter man igjen med for lite spenning og for mange spørsmål som «er dette bare en lavbudsjettversjon av Fantastic Four» og «hvor mye koster det å leie Fantastic Four hos iTunes».
Men, det skal sies at Inhumans ikke er helt uten gode kvaliteter. 
SE PÅ LOCKJAW DA. SE PÅ HAM. SHOWETS DESIDERTE HØYDEPUNKT. (MARVEL/ABC/HBO NORDIC)

SE PÅ LOCKJAW DA. SE PÅ HAM. SHOWETS DESIDERTE HØYDEPUNKT. (MARVEL/ABC/HBO NORDIC)

I tillegg til at serien er satt på nydelige Oahu, Hawaii, som gir en perfekt blanding mellom store by-scener og vakre landskapsbilder, har stiller Inhumans med ganske imponerende CGI-effekter.
Den 900 kg-tunge Lockjaw er skapt fullstendig i CGI (noe som visstnok ikke har skjedd i en TV-serie før?), og ser helt nydelig ut.
Vi håper selvsagt at de resterende fem episodene kanskje gir oss noe litt mer supert, men slik som det er nå frister det mer med en stor dose kryptonitt.
 
Nye episoder av Inhumans kommer ut hver lørdag via HBO Nordic.
Se også: Ikke helt It… Stephen Kings nye serie flopper

Nyeste saker fra 730.no

Les mer