Mørk rock fra Suncraft fikk lys drahjelp fra BRIGHT – se video

Annonse
25. sep 2020 kl. 11:53

Suncraft blir lit via Bright (Suncraft)

Annonsørinnhold

Suncraft fikk solid start på året, med flere konserter på kalenderen.

Men plutselig ble alt forandret da COVID-19 stakk kjepper i hjulene.

– Med flere større gigs linet opp så 2020 veldig lovende ut. Så kom korona…, sier Suncraft-vokalist og -bassist Rasmus Skage Jensen til 730.no.

Den ferske rockegruppen, etablert i 2017 av fire fyrer i tidlig 20-årene, fikk likevel vist seg frem via produksjonen av musikkvideo.

Musikkvideoen ble skutt rett før sommerferien i år.

– Vi anser oss først og fremst som et live-band. Konsertene er en måte å kanalisere vår indre Duracell-kanin, forteller Rasmus.

– Men hva gjør du når den arenaen stenger?, spør musikeren.

– Derfor var det ekstra kjekt, spesielt for oss som nykommere, å få hjelp til å spille inn en musikkvideo og få sjansen til å vise oss frem digitalt. Et lys i mørket kan du absolutt si!

Støttespilleren til Suncraft ble solcellelampe-produsenten BRIGHT; mest kjent for sitt samarbeid med FN i flyktningleirer.

Men denne gangen var det Urørt-bandet som fikk hjelp.

– Vi ønsket å teste solcellelampen vår SunBell under vanskelige forhold. Vi fikk hentet inn stjernefotograf Laukli&Laukli og slapp solenergi løs på mørket i ny musikkvideo, med SunBell som eneste lyset under innspilling, sier Haakon Rølmann fra BRIGHT til 730.no.

Resultatet ble absolutt lit.

Se videoen til «Cosmic Viper Out» nedenfor.

Låtene er hentet fra EP-en Saigon.

Foruten Rasmus Skage Jensen på bass og vokal, består Suncraft av Tobias Paulsen på trommer, Sigurd Grøtan og Vebjørn Rindal Krogstad på gitar.

Bandet henter inspirasjon fra 90-tallets store ørkenrockere som Fu Manchu, Kyuss og Clutch.

Men også band som Kvelertak, Mastodon og Queens of the Stone Age.

– Vi er glade i å smelte sammen et bredt spekter av inspirasjoner i hver individuelle låt, forteller Sigurd Grøtan i Suncraft.

– I tillegg til musikkvideoen har lockdown-situasjonen også gitt oss tid til å jobbe med debutalbumet vårt! Så alt i alt klarte 2020 å by på noen høydepunkter likevel.

Eller om du vil; lyspunkter <3!

Se Suncraft i aksjon med hjelp fra BRIGHT i videoen til «Cosmic Viper Out»:

Regi og foto: Laukli&Laukli.

Mer norsk musikk her!