Hopp til hovedinnhold
Succession sesong 4 vil filme i Norge
Jeremy Strong som Kendall Roy i Succession (HBO Max)

Hva skjer på slutten av nyeste episode av Succession?

Succession til Norge?


OPPDATERT: Succession sesong 4 har lyst til å filme i Norge. Det viser dokumenter fra Norsk filminstitutt ifølge Bergens Tidende. TV-serien søker om å få penger fra den statlige insentivordningen for film, som gir opptil 25 prosent refusjon til serier og filmer som har innspilling i Norge. Forrige sesong av den New York City-baserte HBO Max-serien er også filmet i Toscana og ved Comosjøen i Italia. HBO har ennå ikke annonsert premieredatoen på Succession sesong 4. 730.no anmelder sesong 3 her.


Nedenfor er det spoilers fra episode 8 («Chiantishire») fra Jesse Armstrong-serien til HBO Max.

Ukens største popkulturelle samtaleemne er definitivt…

Hva skjer i de siste sekundene?

Det topp 3 beste HBO-showet noensinne nærmer seg slutten av sesong 3 – og det samme kan gjelde Kendall Roy.

Episoden, som finner sted i bryllupet til moren i Toscana i Italia, er smellvakkert fotografert (via kinematografen Patrick Capone – skutt på film) og til tider vittig. Men stort sett sørgelig og cringe.

Succession sesong 4 vil filme i Norge

Succession s03e08 (HBO Max)

Det ender med at en groggy og full Kendall ligger alene i et basseng på en bademadrass. Mens ølflasken sklir ut av hånden hans, sklir ansiktet hans ned i vannet. Akkompagnert av klassisk fiolinmusikk.

Dør han?

Serien vil at det skal se slik ut. Men vi vet ikke svaret. HBO Max ga 730.no kun screeners for de syv første episodene. Trolig på grunn av denne scenen.

730.no anmelder Succession her

Kanskje Kendall, i likhet med den unge kelneren han forlot i vannet, drukner.

Serieskaperen Jesse Armstrong, som her er tilbake som manusforfatter etter fem episoders fravær, pleier ikke å gå for cliffhangers. Men ofte har episodenes avslutning lite å bety for de påfølgende episodene. Serien vil ikke forandre på for mye.

Kendall har dog åpenbart ikke lenger lyst til å fortsette.

I hele sesongen har den eldste sønnen vært på utsiden og forsøkt å holde hodet over vannet i maktkampen med faren Logan Roy.

Etter forrige avsnitt, hvor han disket opp med en storslagen 40-årsdag for seg selv, som endte stusselig, er slaget tapt. Han gir opp, og kommer til bryllupet med barbert hode. Klar til å forlate familien. Og alt?

(HBO Max)

Kvelden før han drikker seg full i bassenget, mens barna hans – som han aldri ser – drar etter å ha sittet i solen og stirret på sine iPads, får han arrangert en middag med Logan.

Kendall er molefunken. Det åpner med at faren mistenker at maten som sønnen serverer er forgiftet (!), og for å sjekke roper han på barnebarnet sitt og lar gutten smake (!)… Herlig familie.

(HBO Max)

– Jeg vet ikke hvor livet mitt går videre herfra… Jeg klarer å få til en dritt…, sier Kendall til sin nihilistiske, egosentriske far.

– Jeg trodde jeg kunne forandre ting. Det er ting som du klarer å gjøre som ikke jeg får til… Kanskje… Du har vunnet. Fordi du er korrupt, og det samme er verdenen. Du er ond, fortsetter han.

Logan er savage og gir sønnen en rolig tirade om kelneren som døde under bryllupet til Shiv i Succession sesong 1. Mens han kjørte med Kendall – på kokain – for å kjøpe mer dop.

(HBO Max)

(De kjører av veien og Kendall stikker av mens gutten drukner. Logan sier at han kan ordne at det ikke blir tiltale, mot at Kendall går til rehab. Kendall sier ja og faller sammen i gråt i armene på faren.)

– Hvor lenge var den gutten i live? Før han begynte å suge inn vann. Noen minutter? Tre-fire fem? Lang tid…, sier Logan.

– Hva gjorde dere egentlig? Jaktet på jenter? Hei… Er du homo? Forsøkte du å knulle ham? Eller var det bare dop?

– Hver gang du fucket opp, ryddet jeg opp dritten din. Og jeg er en dårlig person? Fuck off, kiddo, sier Logan til sønnen sin og reiser seg og drar.

– God natt.

(HBO Max)

Jeremy Strong, som mesterlig spiller Kendall, skal spille inn tre filmer. Blant annet James Gray-storfilmen Armageddon Time med Anne Hathaway og Anthony Hopkins.

Utenom at pressen fikk utdelt alle episodene frem til denne, er det også påfallende at New Yorker rullet ut det store portrettintervjuet med – den tilsynelatende, spesielle og veldig bestemte – 42-åringen fra Boston samtidig som HBO Max slapp episoden.


Jeremy Strong er en metodeskuespiller, utdannet på Yale, som holder seg i konstant karakter alene på Succession-settet gjennom hele innspillingen.

– Jeg tar ham like seriøst som jeg tar mitt eget liv, sier han om Kendall til New Yorker.

Uten å røpe noe om handlingen.

Jeremy vant Emmy for rollen i 2020 – og må vinne i 2022. For å si det mildt.

Jeremy Strong (ABC)

Jeremy Strong (ABC)

Et par fun facts:

1. Jeremy er bestevenn med Robert Downey Jr., og i sommer lånte han og Robert huset til Sting og bodde der på ferie med familien. I starten av karrieren som teaterskuespiller var han assistenten til Daniel Day-Lewis.

2. Kona hans er dansk. De har en leilighet i København og et sommerhus i Tisvilde.

Les også: Netflix med oppfølger til filmen som ble forbudt i Norge

Nyeste saker fra 730.no

Les mer