Hopp til hovedinnhold
Satan i Lönneberga (Nordisk filmdistribusjon/A24)

Ikke dra til Sverige i sommer 🇸🇪💀

Amerikanske kinoer er ikke så ivrige til å bombardere sine betalende kunder med reklame. Men de serverer mange trailere.

En av smakesnuttene som vises før Us er for en grøsser som kanskje er mer skummel enn Jordan Peele-blockbusteren?

Den svenske turistnæringen blir i alle fall neppe begeistret. Se traileren nedefor.

Midsommar følger Dani, som blir med kjæresten på sommerferie til en idyllisk, svensk bygd. Turen får en mysig start, men etterhvert begynner de å fatte mistanke om at de lokale svenskene ikke er skrudd sammen helt riktig…

Hvordan kan en svensk sommer bli til horror? Er blomsterkransene forbannet? Er den bisarre svenske dansen rundt midsommarstangen til ære for djevelen?

Basert på traileren nedenfor kan det se ut som turistene støter på en svensk kult.

Get out! (A24)

Smakesnutten er nifs, noe som ikke er så rart. Regissør og manusforfatter Ari Aster er god når det kommer til guffen. Jamfør 30-åringens Hereditary; lett en av fjorårets beste gysere.

Midsommar kaller han «skandinavisk folke-horror». Creepy kategori?

Produsenter er svenske Patrik Andersson og danske Lars Knudsen.

Dani spilles av Florence Pugh (Outlaw King, Lady Macbeth), mens vi får også se Will Poulter (The Chronicles of Narnia, We’re the Millers, The Maze Runner) og William Jackson Harper (The Good Place) – samt flere kjente fjes for dem som ser svenske filmer og serier.

💔 (A24)

Blant svenskene finner vi Liv Mjönes (Torpederna, Advokaten, Sthlm Rekviem ), Anna Åström (Svartsjön), Isabelle Grill (Svartklubb), Henrik Norlén (Modus, Syrror), Julia Ragnarsson (Broen, Jakten på tidskristallen ) og Louise Peterhoff (Broen, Det som göms i snö).

Midsommar har premiere i juli og starter på kino i Norge i august.

Få skandinavisk sommerstemning med traileren her:

Filmen lages av A24; studioet bak blant annet Oscar-vinnerene Amy og Moonlight – og (endelig) norgesaktuelle Mid90s.

Se også: Michael Jackson-referansene, tallet 11, Hands Across America, m.m… Hvis du har sett Us, så fikk du neppe med deg alt

Les mer