Hopp til hovedinnhold
Halloween kostymer khloe kardashian scott disick billie eilish jesse rutherford
Scott Disick, Billie Eilish og Jesse Rutherford har levert halloween-kostymer som ikke falt i smak hos alle (Instagram/Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images)

Kjendisenes kontroversielle kostymer 🎃

Mon tro hva kjendisene tenkte da de valgte disse halloween-kostymene?

Til tross for at halloween ikke er før om to uker har festlighetene allerede startet og stjernene er i full gang med å vise frem sine kreative kostymer.

Men det er ikke alltid forkledningene ender opp med å være en like god idé som de kanskje trodde.

Senest denne uken fikk vi et eksempel på dette her til lands, da Øyunn Krogh og Frida Hollund bestemte seg for gjenskape det mye omtalte bilde av Sophie Elise og Nora Haukland.

Selv om mange synes dette var gøy, var det også et valg som ikke falt i god jord hos alle.

I dag kommenterer for øvrig duoen de voldsomme reaksjonene som halloween-kostymet deres førte til.

Øyunn Krogh Frida Hollund halloween kostyme
(Instagram/oyunnkrogh)

I duoens podcast forteller de at intensjonen ikke var å tråkke på noen, men at de i ettertid tenker at de muligens skulle ha invitert damene bak originalbildet med på spøken.

– Det burde vi kanskje ha gjort. Vi ringte mange folk, men vi ringte ikke dem […] Det man sitter igjen med er at dette var et ordentlig uskyldig kostyme som skulle gjenskape et ikonisk bilde, og det er det vi kan si om den situasjonen. For den situasjonen legger vi bak oss nå, og beveger oss videre […] Man kan ikke bestemme om andre folk beefer med deg, men man kan bestemme om man beefer tilbake, sier Øyunn som også forteller at de har snakket med Nora Haukland.

– Vi har snakket med Nora i ettertid som syntes det var kjipt. Skikkelig kjipt å høre, for det var jo aldri intensjonen. Da blir man jo selvfølgelig regretfull […] Så lenge man får nøstet opp i det. Jeg tror mange trodde vi prøvde å tråkke på dem, og det var ikke meningen, avslutter duoen.

Øyunn og Frida er dog ikke de eneste som – i noen sine øyne – har gått på en smell når det gjelder kostymer.

La oss ta en titt på noen av kjendisenes mest kontroversielle halloween-kostymer.

Billie Eilish og Jesse Rutherford.

(Instagram/billieeilish)

Mange av fansen til Billie Eilish reagerte negativt da artisten og hennes daværende kjæreste Jesse Rutherford kom utkledd som baby og gammel mann på halloween i fjor.

Billies lojale fans (og andre som kan legge sammen 2 + 2) tolket halloween-kostymene som et clapback til alle som kaklet om aldersforskjellen mellom de to. Noe de også ble svært skuffet over.

Scott Disick

(Instagram/khloekardashian)

I 2014 lød det å kle seg ut som en sjeik ut som en god idé for Scott Disick. Der tok han feil. Kulturell appropriasjon bør vel være nok forklaring om hvorfor.

Det ble heller ikke noe bedre da Khloé Kardashian – som selv var utkledd som en katt – postet bilde av dem på sin Instagram med følgende caption: «Sheik Pussy».

Siv Jensen

(Instagram/sivjensen)

Øyunn Krogh og Frida Hollund er ikke de eneste som har skapt reaksjoner med sine halloween-kostymer her til lands. Vi kan selvfølgelig ikke lage denne listen uten å nevne da værende finansminister Siv Jensen sitt indianerkostyme i 2017.

Det ble raskt til overskrifter – av samme grunn som kostymet til karen over. La oss bare huske på at andre menneskers kultur ikke er et kostyme.

Lily Allen

2014 var visst et år for flere problematiske kostymer blant kjendisene. Da bestemte også Lily Allen seg for å kle seg ut som den amerikanske musikkprodusenten Dr. Luke alias Lukasz Gottwald. Dette var det samme året som Kesha saksøkte han for blant annet seksuelle overgrep.

At briten valgte å kle seg ut som Dr. Luke – som gynekolog – var naturligvis et stikk mot han og ikke «Tik Tok»-sangeren. Mange mente likevel at det var ufølsomt overfor Kesha.

Prins Harry

En av tidenes største kostyme-skandaler gjennom tidene er antagelig da den yngste prinsen fra det britiske kongehuset valgte å kle seg ut som nazist i 2005. Det førte til hovedoppslag på forsiden av så å si alle aviser verden over.

– Jeg er lei meg for at jeg fornærmet eller ydmyket noen. Det var et dårlig kostymevalg og jeg beklager, sa prins Harry i en uttalelse til The New York Times i etterkant.

I sin selvbiografi hevder han dog at det var hans bror og kone som oppfordret han til å bruke kostymet. Det skal visstnok også bli et tema i den kommende siste sesongen av The Crown.

Julianne Hough

Å kle seg ut som Suzanne Warren alias Crazy Eyes under Orange is the New Black sin storhetstid i 2013, er kanskje ikke så ille i seg selv. Men det blir dog problematisk når du selv er en hvit kvinne som attpåtil går for blackface.

Det ble i alle fall Julianne Hough anklaget for da bildet dukket opp på det store internettet åtte år senere. Etter mye kritikk delte skuespilleren en lang beklagelse på Instagram i 2021.

(Instagram/juliannehough)

Per Fredrik Åsly alias PelleK

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av @norgemareritt

På halloween i fjor valgte YouTuber PelleK og en venn å kle seg ut som hovedpersonene i det som har vært en av Norges mest omtalte kriminalsaker de siste årene; Lørenskog-forsvinningen.

YouTuberen var selv utkledd som Tom Hagen, mens kompisen hadde kledd seg ut som Anne-Elisabeth Falkevik Hagen.

Det var kjæresten og influenceren Stina Bakken som delte bildet av duoen på sin Snapchat. Kort tid etter havnet skjermbildet på Instagram-kontoen norgemareritt, hvor flere i kommentarfeltet kalte kostymet for smakløst og respektløst.

Se også: Lad opp til halloween med skrekkfilmene 730.no sine lesere mener er de skumleste noensinne 🎃

Les mer