Hopp til hovedinnhold

Stygge og ekle: Robin og Bugge

Rett ut av Nordstrand i Oslo via Manglerud VGS. Sistnevnte er dog et par år siden, for Norges mannlige Salt-N-Pepa – Robin Sharma og Thomas Bugge – har lenge holdt fortet i poprapundergrunnen. Nå er duoen klare med «Elak elak», låten de håper skal eie sommeren 2013. (Altså jekke ned Adelén og hennes syden-smash «Bombo».) Se videopremieren nedenfor vår prat med gladgutta.


Bugge, først og fremst: Hva skjer med Rubiks-kuben i videoen?

– Jeg digger den kuben! Den er fresh, fargerik og kul. Den fortjener sine sekunder i rampelyset.


Du åpner låten sterkt med «ingen kan stoppe oss nå, jeg er i toppform / jeg kan ikke svensk, men vi kan snakke samme kroppspråk». Synes du det er vrient med svensk?

– Svensk er et språk jeg ikke forstår i det hele tatt. Om jeg skal klare å kommunisere med svensker, må det skje via engelsk eller universalt kroppsspråk.

Er «samme kroppspråk»-referansen en grov metafor?

– Jeg synes ikke at den er grov. Sexy, kanskje. Dere har rett i at den kan ha flere betydninger……..

Apropos å ikke kunne svensk, hva betyr elak elak?

– Vi har spurt noen svensker, og etter hva vi har forstått er elak en slags fellesbetegnelse for slem, stygg og ekkel.

Hvor elak er dere?

– Vi er elak to the bone!

Hva er det elakeste dere noensinne har gjort?

– Denne låta.

Har dere svensk refreng siden Karpe Diem fikk en hit med «Ruter» med en svenske?

– Vi tok oss friheten til å dele dette spørsmålet med Raggen (Chirag) selv. Vi er alle enige om å svare «hæ?» på dette. Dere glemte forresten å nevne Erik og Kriss.

Sant det. Apropos stjerner; dere er ganske kjente, men det er fortsatt endel som ikke har hørt om dere. Vurderer Robin og Bugge å gjøre noen låter som er mer kommersielle?

– Hvis dere mener det er potensiale for å være mer kommersielle enn dette, så har dere gitt karrieren vår fem år til. Takk!

Det er flere norske poprapduoer. Hva synes dere er den største forskjellen på Robin og Bugge og for.eks. Cir.Cuz?

– Vi er flinkere til å drikke. I tillegg har jeg (Robin) svartingalibiet, så vi slipper unna med veldig mye. PÆNCHÅD!!! Se, jeg slipper unna.

Digg! Men tilbake til han hvite. B, du følger opp med linjen «jeg er en kar du kan skryte av at du kjenner / jeg kommer hjem fra nattevakt med speedo’en full av penger». Har du ekstrajobb som stripper? Hvor mye kan du dra inn på en kveld, ca.?

– Man blir ikke rik av det. Noen ganger putter jeg mine egne penger i speedo’en, for å se mer vellykket ut når jeg går hjem.

Hva i all verden skjer helt på slutten av videoen?

– Vi går det over til neste dag. Innspillingen av denne scenen var grusom. Det var snø, og Robin var livredd hundene… Men kan vi gi en shoutout?

Egentlig blir shoutouts litt for internt… men okay da, kjør på.

– Shoutout til Mikkel Gulliksen, Vi Duc Truong, Lotte Sandbu og kamelen Zidane for en episk video. Mikkel Christiansen, G-senz og Magnus Clausen for deltakelsen på årets mest irriterende sydenlåt. Raggen, Abu, Sandeep og alle andre som sørger for å gjøre livestreamen vår mer populær enn Paradise hotel. Våre kjære venner og all russ fra 2006 og utover. Og en shoutout til alle de vi hater.

Her er premieren på Robin og Bugges «Elak elak»:


Se også: Kesera? Kanskje… (video)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer