Hopp til hovedinnhold

Studiomagi med Lillebror fra «Reisesjekken»

BUSINESSIDÉ + SLAGORD: «KRONER FOR DINE ØRER» (730)

For aspirerende produsenter er det få ting som får inspirasjonen til å regne fritt igjen etter et idétørke som å se levende legender skape magi i studio. Enten det er Quincy Jones, Kanye, Alan Wilder eller Pharrell, samtlige av verdens største produsenter har YouTube-snutter du kan sniktitte på for å få et innblikk i hvordan de store gutta koker opp plater som setter fyr på gater.

Lenge før Stargate møtte Jay-Z, holdt Lillebror Sande Larsen og Helge Hammelow-Berg hele landet nede via Reisesjekken på TVN. Lyd- og lysutstyrsjappa Belco vet hva klokka er, og i klippet under har de rekruttert den norske beat-bautaen for å gi sitt pågående lagersalg et par musikkhistoriske ben å gå på (nettbutikken kan tilsynelatende fikse alt – bortsett fra Lillebrors øyenbryn?).

Kritikere vil påstå at far hadde sin storhetstid på slutten av 80-tallet, men den ferske snutten under vil nok stanse munnen på de som mener flinkisens sound er twothousand-and late. Vi har hørt framtiden, og den lyder som Beats by Bror (c):

Mer legende-alarm: Quincy Jones og Herbie Hancock i studio anno tidlig 80-tall:
 

Se også: Verdt en titt eller ti: Se NRK-dokumentaren om Stargate her

Nyeste saker fra 730.no

Les mer