Hopp til hovedinnhold
LARS, ESPEN, SIMEN, CHRISTIAN, ALEX OG KNUT ER LIK HOWL (ERLE STRØM/EMI)

Studentvideo med drittunger

Superdeal for Aylar, parodierJersey Shore og påfyll fra Eminem er digg å ha på forsiden, men nå var det på plass med en stilig dose norsk kvalitesrock.

Vi har sett Oslo-bandet Howl bli beskrevet som Bruce Springsteen møter The Stooges, men deres nye singel «Misdemeanors» er en smule lystigere enn som så – og barnsligere?
Kanskje fordi den er laget av studenter, med hjelp fra rakkerunger som blant river av Mercedes-stjerner (Gatas Parlament-style) og raner gamle damer (for frukt).
– Istedenfor begrensninger og problemer med hensyn til budsjettet, så de bare åpninger, og det er jo slike folk man vil jobbe med, sier vokalisten Simen Lund til 730.no.
De som får skryt er regissøren Carl Christian Hustad og medelever fra Westerdals.
– Musikalsk sett er dette en uptempo rockelåt, og kjernen er gleden og udødeligheten man opplever før konsekvenser og alvor begynner å diktere ens adferd. Rett og slett et ungdommelig, desperat ønske om å leve her og nå.
 – Videoen er ingen fortelling, men temaet passer bra med disse kidsa som løper rundt og, hehe, koser seg.
Simen mener «Misdemeanors» fungerer som en bra teaser til deres kommende, varierte skive nummer to, selv om resten ikke nødvendigvis blir så likt.
– Låten er fylt av glede, men albumet inneholder også tyngre, mørkere saker. Det hele balanseres ut, og jeg føler at vi har fått til å lage et album i ordets rette forstand.

Oppfølgeren til fjorårets Higher Class Of Lush er produsert av Mattias Glavå, som tidligere har ordnet oppsving for blant andre Håkan Hellström, Broder Daniel og Dungen og flere Gøteborg-indieband.

Se videoen til Howls nye singel «Misdemeanors»:
Fortsetter nedenfor.


Se også: I fjor tok Howl førsteplassen på denne P3-listen

Ønskerepriser fra 2008:


Nyeste saker fra 730.no

Les mer