Hopp til hovedinnhold
Big Little Lies er snart klar med sesong 2 – kjør deg opp med runde 1 i mellomtiden (HBO Nordic)

HBO Nordic-guide: Dette bør du se nå

Klar for enda mer titting?

I går vi delte vi en stor Netflix-guide for årets påskeferie. Men ikke alle har Netflix, og spesielt etter Game of Thrones-sesongstarten har nok mange prioritert et abonnement hos HBO Nordic.

Derfor vil vi nå guide dere gjennom streamingtjenestens beste filmer og serier. Bare hyggelig!

The Handmaid’s Tale

Den dystopiske dramaserien basert på Margaret Atwoods bestselgende roman er fortsatt høyt på listen over serier som burde sees.

Handmaid’s Tale handler om livet i Gilead, et totalitært samfunn i en tidligere del av USA.

Gilead blir styrt av forskrudde fundamentalister som behandler kvinner som statens eiendom. Med en stupende fødselsrate er det ikke mange fertile kvinner igjen, men Offred (Elisabeth Moss) er en av dem. Hun er tjenerinne hos den øverste lederen og blir, sammen med flere andre kvinner, tvunget inn i seksuelt slaveri for å øke befolkningen i en ødelagt verden.

To sesonger ligger tilgjengelig hos HBO, mens den tredje har premieredato 6. juni 2019.

Trailer:


True Detective

Hva passer vel bedre som påskekrim enn hele tre sesonger fullspekket av krimdrama og spenning?

True Detective byr på ny skuespillerbesetning i hver sesong, og i den første møter vi Matthew McConaughey og Woody Harrelson som fyller rollene som to politietterforskere jaktende på en seriemorder i Louisiana.

Trailer:


The Act

Dee Dee Blanchard lurer både verden og datteren, Gypsy, til å tro at datteren er alvorlig syk for å få tilgang til samfunnets goder.

Gypsy finner etterhvert ut av hva moren holder på med, og bestemmer seg for å redde seg selv ut av den grusomme tilværelsen. Serien er tragisk nok basert på en sann historie.

Om du er mer interessert i de virkelige hendlesene kan du også se dokumentaren Mommy Dead and Dearest hos HBO.

Les  mer om The Act her.

PS: Den ekte Gypsy Rose skal gifte seg <3

Trailer:


Big Little Lies

En mørk komedie om mødre fra det nordlige California.

Alle lever tilsynelatende perfekte liv – inntil glansbildet rakner fullstendig. De som ikke har fått med seg HBO-serien Big Little Lies har gått glipp av noe stort og bør hente seg inn umiddelbart før sesong 2 kommer i juni.

Om du ønsker å vite mer om Big Little Lies kan du klikke deg inn her og her.

Trailer:


Frikjent

For 20 år siden ble Aksel frikjent for drapet på ungdomskjæresten Karine.

Nå vender han tilbake til hjembygda, men blir mottatt med en kald skulder fra både familie og gamle venner. Midt oppi det hele henger også familiebedriften til Karines mor i en tynn tråd som kan ramme livene til mange av den lille bygdas innbyggere.

Serien fra 2015 byr på mange kjente, norske fjes som for eksempel Nicholai Cleve Broch, Tobias Santelmann og Synnøve Macody Lund.

Trailer:


Øyevitne

Nok et norsk serietips!

To tenåringsgutter vil utforske sin tiltrekning til hverandre på et avsidesliggende sted. Uheldigvis blir de vitne til en skuddveksling der flere personer ender opp døde.

Denne norske serien fra 2014 er utrolig spennende og lett å bli hekta på. I de mest sentrale rollene finner vi også Heimebane-kjekkas Axel Bøyum, sammen med Odin Wåge og Anneke von der Lippe.

Trailer:


The Theory of Everything

Filmen er basert på livet til Stephen Hawking (en av verdens mest intelligente menn) og hans utfordringer knyttet til sykdommen ALS som han ble diagnostisert med da han var 21 år gammel.

Vi følger Stephen (spilt av fantastiske Eddie Redmayne) fra ung alder som student ved University of Cambridge hvor han forelsker seg i medstudenten Jane Wilde.

Utfordring: se hele filmen uten å grine en eneste gang (klarer du det er du kald af).

Fun fact: Redmayne vant både en Oscar, Golden Globe, Screen Actors Guild Award OG BAFTA-prisen for beste mannlige hovedrolle etter sin 100 % troverdige tolkning av Stephen Hawking i The Theory of Everything.

Trailer:


12 Years a Slave


Filmen fra 2013 er basert på den sanne historien om Solomon Nothurp, en svart mann fra New York som blir bortført og solgt som slave på 1850-tallet.

Vi følger Solomons desperate kamp for å komme seg tilbake til familien og sitt vanlige liv.

12 Years a Slave vant flere av de største filmprisene, deriblant Oscar og BAFTA-prisen for beste film.

Trailer:

Fortsatt ikke nok streamingtips?

Ta en titt på denne saken om 8 spennende serier du kan streame i påsken!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer