Hopp til hovedinnhold
LOVE TO SAY WE TOLD YOU SO *730-STEMME* (UNITED INTERNATIONAL PICTURES)

Straight Outta Compton settes opp i hele Norge

LOVE TO SAY WE TOLD YOU SO *730-STEMME* (UNITED INTERNATIONAL PICTURES)


Lenge så det mørkt ut for Straight Outta Compton når det kom til norsk kinolansering. Noen mente kanskje at ikke var liv laga for en film om gamle N.W.A. her til lands. Men etter at 730 – sammen med UIP – satte opp enkelte visninger, så fikk pipa en annen lyd.

The strength of street knowledge: Nå vises Straight Outta Compton i 19 norske byer:
Asker, Bergen, Drammen, Fredrikstad, Gjøvik, Hønefoss, Horten, Kristiansand, Larvik, Lillestrøm, Oslo, Porsgrunn, Sandvika, Ski, Stavanger, Tønsberg, Tromsø, Trondheim og Ålesund.
 
Fra og med 11. september settes filmen opp på enda flere kinoer i Norge. Følg med for oppdateringer her.

Fortsetter nedenfor.

A photo posted by 730.no (@730no) on


Historien om blant andre Dr. Dre, Ice Cube og Eazy-E er på 4. plass på den norske kinolisten. Til tross for foreløpig begrenset lansering, så har den nesten spilt inn over 2 millioner kroner i Norge.

Straight Outta Compton har vært nr. 1 i USA i tre uker på rad, og er allerede verdens mest innbringende biopic på kino noensinne. Filmen kostet 28 millioner dollar – som er lavbudsjett i Hollywood – og har i skrivende stund spilt inn fem ganger så mye. (143 millioner dollar alias nesten 1,2 milliarder kroner.)

Hos ofte veldig sutrete IMDb så belønnes F. Gary Gray-prosjektet med 8,3 av 10 stjerner, og hos Rotten Tomatoes har den 90 % positive anmeldelser.
 
Handlingen finner sted fra slutten av 80-tallet frem til 1996, fortalt på 2,5 timer.
Ice Cubes sønn O’Shea Jackson (alias rapperen OMG) er rå i rollen som pappa, Dr. Dre spilles av Corey Hawkins, mens Jason Mitchell er suveren som Eazy-E.
 
Se Straight Outta Compton på kino en gang til!

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer