Hopp til hovedinnhold
IL TRIO GIGANTE (ANOTHER WORLD)
IL TRIO GIGANTE (ANOTHER WORLD)

730.no x Cave-skuespillerne: – Støtt unge folk som lager norsk film

Cave er her!

For bare noen dager siden fikk norske kinosaler en ny headliner på plakaten.

Cave er en film skrevet og regissert av 27 år gamle Henrik Martin Dahlsbakken (Å vende tilbake, Sensommer).

Den viser tre norske eks-soldater som har satt seg som mål å være de første menneskene som kommer seg gjennom en uutforsket grotte i mektig natur.

Spenningsfilmen tok en solid tredjeplass på kinolisten, kun slått av de de amerikanske blockbusterne Finding Dory og Suicide
Squad.

730.no tar en prat med to av hovedkarakterene. nemlig Heidi Toini og Benjamin Helstad. For så å suse inn til førpremieren i motorsykkelkortesje (da også med Mads Sjøgård Pettersen).


Hvordan er nervene med splitter ny film ute?


Benjamin: – De er alltid der de, sånn er det alltid med ny film, men nå har vi allerede fått vist den i Haugesund. Denne gangen er det for venner og familie.


Heidi: – Det har vært en lettelse med den gode mottakelsen i Haugesund, å få se at folk responderer positivt!Det er ikke den helt typiske norske skrekkfilmen?


B: – Henrik (regi og manus) har faktisk skrevet rollene til oss fra starten, og så vi fikk være med på å skrive manuset. Så det har liksom alltid vært ambisjonen: å være tro mot en sjanger, men være med på å skape en karakter – i retningen mot psykologisk thriller fremfor ren skrekk.


H: – Det føler jeg har vært veldig godt å se i ettertid, at det er ivaretatt mye av det vi har jobbet med. En lever seg inn i karakteren og ting betyr med en gang mer.


Fortsetter nedenfor

En video publisert av 730.no (@730no)Cave
 er en ganske fysisk utfordrende film med mye ekstremsport. Hvordan har dere forberedt dere? Er dette noe dere har holdt på med før? 

H: – Opplæringen har foregått i en ekstrem kortversjon. Litt sånn «Her er sikring, kast deg utenfor et stup så ser vi hvordan det går». Altså ingen bootcamp, mer sånn «learning by doing». 

B: – Noen hadde jo bedre utgangspunkt enn andre vil jeg tørre å påstå, jeg har jo til eksempel omtrent aldri gått i fjellet – mens Heidi og Mads så ut som de aldri hadde gjort noe annet. Så det var jo veldig morsomt for meg å hive meg på det opplegget der. 

H: – Jeg hadde dykka bittelitt før, men den måten vi lærte å dykke på for filmen kalles Sidemount-dykking. Det er en type grottedykking der en har to tanker i stedet for én, og som er mye vanskeligere. 

Siste spørsmål: Hvorfor skal folk se filmen? 

B: – Det er mange grunner, jeg syns underholdningsverdien og filmen er utrolig kul. I tillegg er film best på kino og denne er en opplevelse i seg selv. Og så er det viktig å støtte unge folk som lager film med begrensa midler, men med mye hjerte og sjel bak. Tror det er viktig å støtte for å løfte frem en ny generasjon skuespillere og folk bak kamera som jobber ræva av seg. 

H: – Som Benjamin sier, dette er en film som er verdt å se på kino, for den gir et så sterkt inntrykk både med lyd og bilde. Henrik og Oskars spesialitet er disse fantastiske naturbildene. 

Se trailer her og finn Henrik Martin Dahlsbakken-regisserte Cave på en kino nær deg:

Se også: Tim Burtons neste ser bra ut 

Les mer