Hopp til hovedinnhold
Sophie Elise Instagram slettet bilde NRK Kringkastingsraadet klager podcast Mads Hansen
Best og verst fra influencer-Norge (Instagram/sophieelise)

Sophie Elise Isachsen: Kringkastingsrådet mottar over 2400 klager

Klagene etter det slettede Instagram-bilde til Sophie Elise Isachsen renner inn.

OPPDATERT 16. februar: Rema 1000 stopper lanseringen av godteriet til Sophie Elise inntil videre. Den siste tiden har influenceren reklamert for sin nye merkevare Candy Girl, som er vegansk godteri. Neste uke var planen at dagligvarekjeden skulle føre godteriet i sine butikkhyller, men nå fryser de lanseringen. Det melder TV 2.

– Fordi situasjonen er så uavklart som den er, så er lanseringen midlertidig satt på hold, sier Hege Rognlien i Rema 1000.

I dag kom for øvrig også den nyeste episoden av NRK-podcasten Sophie & Fetisha. Ukens rabalder ble dog ikke nevnt.

OPPDATERT: NRK uttaler seg etter en grundig prat med Sophie Elise, og sier at de ikke ønsker å kommentere saken. Til VG forteller Christina Rezk Resar at bildet ikke er tatt i en NRK-sammenheng, ei heller publisert på noen av statskanalens plattformer. Derfor mener hun at det ikke blir riktig at de kommenterer det. Dette til tross for at Kringkastingsrådet nå har mottatt over 2400 klager. (Kanskje kommentaren spares til NRK-podcasten.)

– Gitt de opplysningene Sophie Elise har gitt oss, så får ikke dette konsekvenser for samarbeidet mellom henne og NRK, og podkasten kommer som planlagt på torsdag, sier hun til VG.

Les den opprinnelige saken nedenfor.

Det er godt gjort om man ikke har fått med seg rabalderet rundt Sophie Elise etter det slettede Instagram-bilde søndag kveld.

Kringkastingsrådet har i skrivende stund mottatt 112 klager som følge av influencerens bilde. I går kveld hadde de mottatt 31.

Da sa også fungerende redaktør i NRK Underholdning, Christina Rezk Resar, til VG at de vil ta en grundig prat med influenceren før de uttaler seg.

La oss for ordens skyld gjøre en kort recap av hendelsesforløpet.

Sophie Elise
(Instagram/sophieelise)

Se også: Åpner opp om rehab og Xanax-avhengighet

Søndag kveld poster Sophie Elise et bilde av seg selv og en venninne på sin egen Instagram.

Hvor hun for øvrig har over 581 k følgere. På bilde holder venninnen en liten poste i hånden med noe hvitt i. Det blir raskt slettet.

Bildet fanges dog opp av flere, inkludert Mads Hansen, som alle spekulerer i hva posen inneholder. Sistnevnte deler også bildet på sin egen Instagram-konto, før det også – ifølge han selv – fjernes som følge av brudd på retningslinjer.

Se også: Sophie Elise og venninner kritiseres for bilder på badeland

Dette fører altså til at en haug av klager sendes inn til Kringkastingsrådet, i skrivende stund 112. Sophie Elise har tross alt et samarbeid med NRK gjennom podcasten Sophie & Fetisha.

Sophie Elise og Fetisha Williams
(Henriette Dæhli/NRK)

NRK mottok også en god del kritikk for samarbeidet, da podcasten ble lansert. Det ble da sendt inn 42 klager til Kringkastingsrådet.

730.no oppdaterer saken.

Se også: Best og verst fra influencer-Norge: Stygge kommentarer og store debatter om små personer

Les mer