Hopp til hovedinnhold
taylor swift drake rami malek margot robbie anya taylor joy amsterdam film 2022 chris rock christian bale
Amsterdam (20th Century Studios)

Amsterdam er stjernespekket deluxe – se trailer

Amsterdam byr på Christian Bale, Margot Robbie, Rami Malek, Anya Taylor-Joy, Taylor Swift og mange flere – med Drake som produsent.


OPPDATERT: Amsterdam flopper. Etter dårlige anmeldelser og minimalt med hype, går storfilmen så vidt inn på 3. plass etter premieren. Med kun 6,5 millioner dollar i kassa. Produksjonsbudsjettet er på 80 millioner dollar. Markedsføringsbudsjettet kan være nesten like mye.


Årets Don’t Look Up?

(Traileren nedenfor forklarer kanskje Drake x Taylor Swift på Instagram.)

Helt siden Amsterdam ble annonsert av manusforfatteren og regissøren David O. Russell i 2020 – under tittelen Canterbury Glass – har det kontinuerlig blitt annonsert nye filmstjerner til krimkomedien. Noen navn har falt av underveis. Som Michael B. Jordan, Jennifer Lawrence og Cameron Diaz-aktuelle Jamie Foxx. Men det er mer enn nok igjen til å kalle Amsterdam en stor ensemble-film. Vi får se blant andre…

Margot Robbie som Valerie

Christian Bale som Burt

Zoe Saldaña som Irma

Chris Rock som Milton

Taylor Swift

John David Washington som Harold

Anya Taylor-Joy

Andrea Riseborough

Timothy Olyphant

Michael Shannon

Mike Myers som Paul

Rami Malek som Tom

Robert De Niro som Gil

Amsterdam ser ikke ut til å lokke med noen GenZ-socials-stjerner 🥲

Traileren har en raus lengde på 2 minutter og 38 sekunder, men likevel røper den lurt nok lite. Kort fortalt er den røde tråden som følger: Tre venner – en doktor, en sykepleier og en advokat – kommer i knipe. De blir alle mistenkt for drap på en profilert person. Selv om knipen er alvorlig, er dette en lettbeint affære med mye humor. Handlingen finner sted på 30-tallet.


Kommer denne til å lokke folk til kinoene? Ikke glem: Den forrige filmen til Taylor Swift ble et stort mageplask: Fyttikatta for en flopp


Nedenfor tar du en sniktitt på Amsterdam.

Smakesnutten byr på litt under ett sekund med Taylor Swift. Den røper også at filmen er co-produsert av blant andre Drake og manageren hans Adel Nur alias Future (som sammen også produserer A24-serien Euphoria for HBO og Top Boy for Netflix).

Nå utgjør det brått mer mening at Drake henger med Tay Tay på IG.

drake amsterdam taylor swift instagram they too soft film 2022 christian bale andrea riseborough

They too soft to understand the hard meaning of work 🙂

Musikken komponeres av islandske Hildur Guðnadóttir, som vant både Oscar og Golden Globe for Joker. Kinematografen er Emmanuel Lubezki – alias Chivo. Som betyr GOAT på spansk. Han har nemlig blitt nominert til åtte Oscar-priser og vunnet tre (Gravity, Birdman, The Revenant).

Filmskaperen David O. Russell har ligget lavt i flere år. I 2011 ble han politianmeldt av sin 19 år gamle trans-niese Nicole Peloquin for å ha tatt på brystene hennes. David hevdet at hun ba ham ta på dem, og han ble ikke siktet. Heller ikke kansellert. Jamfør denne storfilmen.

Amsterdam har kinopremiere i oktober via 20th Century Studios. Som eies av Disney. Så forvent at Disney+ raskt vil servere filmen.

Christian Bale er klar som Guds fiende nummer 1 i Marvel Cinematic Universe

Nyeste saker fra 730.no

Les mer