Hopp til hovedinnhold
KHALID MED 730 BACKSTAGE (730)

Stjerneskudd-alarm: Vi møtte Khalid (19) i Berlin

KHALID MED 730 BACKSTAGE (730)

Merk deg navnet Khalid Robinson. Vi fløy ned til Tyskland for å møte 19-åringen (født i 1998) for et par uker siden, og bare siden den gang har myyye skjedd. 

Texas-gutten har rukket å slippe debutalbumet American Teen, og forrige uke TV-debuterte Khalid hos USAs største late night-program, The Tonight Show. Debutsingelen «Location» har klatret opp til 35. plass på Billboard Hot 100, mens remixen hvor Kehlani og Lil Wayne hopper på kom forrige uke.

Moderne kjærlighet-sporet «Location» nærmer seg nå 70 millioner Spotify-streams, men kan fort bli slått av «Young Dumb & Broke» når den slippes som singel. Lett en av årets beste poplåter.

Vi tok en prat med Khalid før hans intime konsert i Berghain-kantinen i Berlin. 


Lytt til nyyydelige
American Teen mens du leser intervjuet nedenfor. Hei Khalid! Hvordan går det?– Heei! Det går veldig fint, har du det bra?


Ja! Du landet i Berlin i dag?– Jeg kom hit i går, men jetlag og alt det der har surret med hodet mitt. I dag våknet jeg faktisk klokken fem på ettermiddagen, Tyskland-tid. Så jeg stod opp for ikke så lenge siden, haha.


Rakk du å gjøre noe kult i dag, da?


– Vel… Jeg har sovet! Haha.


Det høres ut som en bra dag!– Jeg har lyst til å gjøre litt sightseeing siden dette er første gang jeg er i Berlin. Jeg har bodd i Tyskland i seks år, og har hørt veldig mye om Berlin, men aldri fått sjansen til faktisk være her. Så jeg er veldig glad for å være tilbake, og for å være her!


Ja, du har jo bodd litt overalt. Hva har vært favorittstedet?– Det må være Heidelberg her i Tyskland, fordiiii folkene her er så hyggelige og det er her jeg hadde den beste tiden av barndommen min. Mange av vennene mine er derfra, kulturen er bra, maten er bra, Europa er så gøy og alt er så nærme her. Å bo i USA er kult, jeg liker det, men alt er så langt fra hverandre.


Det er gigantisk!– Haha, ja. Texas er svææært. Det tar liksom åtte timer å kjøre fra El paso til Houston. Det er derfor jeg setter pris på hvor lite Europa er.


Ja herregud, på den tiden kan man jo kjøre innom 10 forskjellige europeiske land liksom.– Ikke sant?


Fortsetter nedenfor videosnutt fra Berlin-konserten


Men hallo, fortell litt om albumet ditt!!– Jeg har vært så spent! Jeg føler virkelig at det er en slags introduksjon til hvem jeg er som et individ, og selv om jeg er amerikansk har jeg bodd så mange forskjellige steder. Så det er en slags forklaring om bakgrunnen min. Jeg føler at jeg har opplevd så mye, men samtidig er jeg bare nitten år gammel…


Herregud du er jo bare barnet.– Hahaha jaaa, så jeg føler liksom at dette er starten. At nå får alle bli kjent med meg gjennom musikken og sangene mine. De er så nært hjertet mitt, så jeg er skikkelig spent på prosjektet. 

Hva har vært den vanskeligste låten å skrive?– Det må nok være «Angels». Det tok meg rundt to måneder å gjøre helt ferdig, fordi jeg begynte å lage den i El Paso, men så lot jeg den ligge, for jeg måtte vente til jeg ble motivert igjen. Og jeg gjorde den ferdig, spilte den inn og sa til meg selv «vet du hva, denne skal være med på platen». Den er også en av mine favoritter, den er så kjær for meg. 

Har du en favorittlåt fra platen? – «Young Dumb & Broke»! 


Det er nok vår også <3 Men hva skriver du vanligvis om? Hvor henter du inspo?– Egne erfaringer, men også venners erfaringer og erfaringene til alle jeg møter. Og fansen, alle historiene de forteller meg. Jeg forsikrer meg om at det er så personlig som det kan bli. Slik at folk kan relatere til, og føle eierskap til musikken.


Okei, litt fjas nå: beskriv albumet med fem emojis?– Hahaha! Gråte-emoji, knust hjerte-emoji, tungen ute med et øye lukket-emoji, engel-emoji, ooog… Penger i øynene med tunge ute-emoji.
😢 💔 😜 👼 🤑
Hvis det er lov å si… Instafeeden din er sååå bra! Er det hardt arbeid, eller effortless? Kommer det naturlig?– Haha, det er ganske effortless. Jeg tar et bilde og bare «vet du hva, jeg LIKER det». Jeg elsker å ta bilder av hva jeg gjør gjennom en dag, så det kommer ganske naturlig. Jeg tror at hvis jeg hadde tenkt for mye på det, så ville ikke vært like personlig som det er nå. Men jeg liker liksom å la fans få vite hva jeg driver med om dagene, la dem være med på det hele. 

Intervjuet fortsetter nedenfor

Du poster også bilder av fans, og ikke minst fan-art…– Ja! Ja, jeg elsker å gi tilbake. I USA hender det at kids har reist i sånn 10 timer for å se en konsert.


Herregud, og vi følte at halvannen time til Berlin er langt liksom.– Ja, vet. Fanbasen min går virkelig hardt inn for meg, så da føler jeg at jeg også må det. Og jeg viser dem alltid takknemlighet, og jeg vil alltid gi dem kjærlighet. Helt til den dagen jeg slutter med musikk, som sikkert blir aldri, hahaha. Men jeg liker å gi tilbake til fansen og la dem vite at jeg bryr meg om dem.


Du er også sjukt sjenerøs på Twittern. Svarer dritmange og retweeter fra fans… 


– Jaaa, jeg må jo det! 


Hva er den koseligste tweeten du har fått til nå?– Hmmm. Jeg har fått så sjukt mange, meeen den koseligste må nok være… Jeg tweetet en jente og sa at alt kom til å gå bra. Fordi hun ville at jeg skulle fortelle henne det. Og så et par måneder senere så tweetet hun meg og sier «hver gang jeg føler meg nedfor så ser jeg på den tweeten, fordi du betyr så mye for meg».


Tnåååh!!– Jaaa, og sånne ting liksom. Som folk tweeer meg. Det er så naturlig for meg å svare folk, fordi jeg føler virkelig for å svare og å la folk vite at jeg bryr meg. Og at folk blir påvirket av det, og at de husker det i lang tid etterpå – det er noe spesielt. 

Er det ikke litt merksnodig å vite at du har en så stor påvirkningskraft på andre? Hvordan er det egentlig?– Det er litt truende, fordi noen ganger så må jeg passe på hva jeg sier. Hvis jeg sier feil ting til feil person, så kommer de til å holde fast ved det for alltid. Det er mye å tenke på, men samtidig så får jeg så mye kjærlighet at det hjelper meg når jeg har en litt kjip dag. Da kan jeg snoke litt på Twitter og se alle disse positive tweetsa om meg, og det får meg til å føle meg bra. Det er litt sånn 50/50, haha.


Vi forstår. Men du! Lorde tweetet deg? Herregud. Hvordan reagerte du da du så det?– Jaaaa! For å være helt ærlig så hylte jeg litt. Hun tweetet om «Young, Dumb & Broke» og bare «hvilken låt er dette? This is so amazing» og sånne ting. Det var veldig spesielt for meg, fordi hun er en stor inspirasjon for meg når det kommer til musikken min. Så det fikk virkelig hjertet mitt til å hoppe ut av brystet.


Du synger jo litt om subtweeting og sånn på «Location». Er det noe du driver med?– Hahaha ja, veldig mange ganger. For å være helt ærlig så har jeg ikke tall på hvor mange ganger, haha. Jeg har subtweetet en hel del. I sangen så sier jeg «
I don’t wanna fall in love off of subtweets, so let’s get personal», noe som er superironisk, haha herregud.


Ja det var derfor vi ville stille det det spørsmålet, hehehehe.– Neida, joda, men ja jeg driver alltid med subtweeting. Hahaha. Siden vi er inne på det, hva handler låten om?– «Location» handler om det at folk nå for tiden, over hele verden, er så opptatt med telefonene sine. Vi er alltid på Twitter, på Facebook, Instagram eller Snapchat og poster ting. Og det har nådd et punkt der jeg føler at kjærlighet har blitt litt utvannet. Vi får ikke en personlig tilknytning, eller møter hverandre fjes til fjes. Så det er meg som ber den andre personen om å «send me your location» typ at vi bruker telefonene våre, men så tar et steg tilbake hvor vi ikke bruker telefonene. Slik at vi kan prate sammen, og bli kjent med hverandre på et mer personlig plan og virkelig bli kjent med hverandre. Liksom la oss bruke telefonene våre, men så la oss legge dem bort.


Det er er veldig smart skrevet.– Haha ja, og det er så ekte fordi jeg har opplevd så mange ganger at jeg sender «my location» og så går det fem til ti minutter og så dukker noen opp. Det er ganske kult!


Enig. Du har fått Snapchat-plugs fra blant annet Rita Ora og vår fave Kylie Jenner. Det er ganske kult da! Hva synes du? Er du en fan?– Ja, jeg er fan! Jeg er for øvrig fan av Snapchat sånn generelt. Bare det at en 10-sekunders video, eller et bilde, kan ha så stor innvirkning på kulturen og i samfunnet. Kylie Jenner la ut låten min, og jeg er så takknemlig for at hun gjorde det, for da når den ut til et enda større publikum. 


Apropos Snapchat, har du et favoritt-filter? 


– Hmmm, la meg tenke. Jeg, haha, er tilhenger av hundefilteret. Jeg liker det veldig godt! Det er ganske mange som hater det, men jeg bare føler at det er et klassisk Snapchat-filter. 

She made a shirt with my face on it I’m crying inside I love you Denver

Et innlegg delt av Khalid (خالد) (@thegr8khalid)
Ja herregud, det er ikonisk.– Ja nettopp! Ikonisk. Så ja, det vil alltid være favoritten min.


Okei, drømmesamarbeid?– Kehlani!


Veldig godt valg, hun er sååå bra! 


– Jaaa hun er dødskul. Og The Weeknd hadde vært kult. Kendrick Lamar hadde vært superkult. Chance The rapper. Uhhhm, det er så mange! Hvem andre…– I en perfekt verden ville drømmecollaben vært Beyonce. Hvis hun noen gang tekster meg eller noen av folkene mine «hei jeg vil ha Khalid med på et album» så bryr jeg meg ikke om hvor jeg er eller hva jeg gjør, jeg flyr dit med en eneste gang. Hun er helt utrolig.


Kort tid etter at intervjuet ble gjort teamet Khalid opp med Kehlani og Lil Wayne – hør nedenfor. 

Favorittlåt av Queen B?– Hmmmmmmmm. Jeg liker veldig godt «I Care». Ikke minst «Formation» som kanskje er hennes mest populære låt for tiden. Og så liker jeg skikkelig godt «Love Drought» fra hennes seneste album.


Hva er det første du tenker hvis vi sier «norsk musikk»?Uhhhhhhhhhhm. Skal vi se. Jeg vil ikke si feil artist, så jeg vil ikke nevne artistnavn. Men pop! Veldig poppete, uhhhhm…


Det er et godt nøkkelord, ja.– Skal vi seeeeeeee. Altså, jeg kan beskrive det, men… Artsy?

Ja, og så har vi mye tropisk om dagen… 


– Jaaaa, det hadde jeg også tenkt å si, haha. Jeg har hørt mye norsk musikk, men jeg får aldri med meg navnene. Så jeg vil ikke si noe og virke dum, hahahaha.
Hva ser du mest frem til i 2017? 

– Å vokse. Bare det å vokse som person, og å møte flere fans og la musikken min vokse.Det gleder vi oss til også! Men du, plis kom til Norge så vi får sett deg live igjen… 

– Ja! Bare be noen booke meg, så kommer jeg! 

Ønskereprise fra Insta: Se også: Tinashe teamer opp med Stargate

Les mer