Hopp til hovedinnhold
STOL PÅ ROSA (INSTAGRAM/MTV EMA)

Stjerneskudd-alarm! 5 ting du må vite om Rosalía

[annonse]

Det er ikke fryktelig lenge siden debutalbumet kom, men Rosalía Vila Tobella fra Spania omtales allerede som vår tids mest spennende ny stjerne.

 

 

Multitalentet roses for sin allsidighet, kreativitet og moderne vri på flamenco-musikk, og hylles av medier som Billboard, Pitchfork, Rolling Stone, The Guardian og New York Times. 

24-åringen skriver og co-produserer musikken selv. Det nye albumet El Mal Querer er fortalt som en bok oppdelt i kapitler, og får toppkarakter av The Guardians anmelder

– Den katalanske sangerens potente, smarte andrealbum er mer kompleks enn noen andre latinske popartister på listene nå, skriver The Guardian og kaller henne en «gamechanger».

 

En god start på verdensherredømme ble årets MTV EMA-show, hvor hun både opptrådte og var nominert til årets beste spanske artist.

Rosalía var også kveldens desidert kulest kledde, se bildet til høyre øverst i saken ?Med samarbeid med en stor, spansk kleskjede er hun allerede en sertifisert fashionista. 

Godsnuten har vært i studio med artister som J Balvin, Khalid og Pharrell Williams, og kommer garantert til skape store bølger i 2019. 

Se så rå hun er live: 

Her er 5 fakta om Rosalía:  1) Rosalía er en musikkvideo-vinner 

Hun holder det ikke bare ekte på Insta (mer om det nedenfor), musikkvideoene til Rosalía er også en fargerik fryd for øyet – og spekkfulle av symbolikk. 

Vogue, som sammenligner henne med Rihanna, skriver at «Malamente»-videoen må sees igjen og igjen, og kaller den en av 2018s aller beste.

Sammenlagt har hun over 100 millioner visninger på YouTube, her er de tre mest populære:

«Malamente»: 

«Pienso En Tu Mirá»: 

«Di Mi Nombre»: 

2) Khalid er fan

Vidundermennesket Khalid fra Texas elsker Rosalía, og ifølge fans er det hun som er den «hemmelige» koristen og stemmen på outroen til «Suncity».

Rykter eller ei, vi krysser fingrene for en ordentlig collab med Kalle i 2019.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

she’s a star ❤️✨????

Et innlegg delt av Khalid (خالد) (@thegr8khalid)

3) Rosalía slapp nettopp sitt andre album 

Ferske El Mal Querer gikk rett til topps i hjemlandet Spania, men ble også #1 på Billboards Latin Pop Albums.

Anmelderne jubler også. The Fader skriver at hun er et geni, mens The Guardian, som gir 5 av 5 stjerner, sier at man ikke trenger å forstå et ord spansk for å la seg gripe.  – Hun er et unikt nytt talent, avslutter The Guardian.  El Mal Querer oversettes til «Bad Loving» på engelsk, og inneholder singlene «Malamente», Pienso En Tu Mirá» og «Di Mi Nombre». Hør her: 

4) Insta-dronning 

Musikken hennes er en unik miks av flamenco og pop, noe klesstilen hennes også reflekterer. Rosalía ser rett og slett rå ut, og er verdt å følge på Instagram for inspirasjon. 

Du hadde lagt merke til det hvis Rosalía plutselig labbet nedover løkka:

 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

???????‍♀️??‍♀️ @dualipa

Et innlegg delt av ROSALÍA (@rosalia.vt)

 

Se dette innlegget på Instagram

 

‪Estad atentosssss ‬Voy a sacar una canción nueva estos días hiiihih ?❤️?‬ ? @bertapfirsich

Et innlegg delt av ROSALÍA (@rosalia.vt)

 

Se dette innlegget på Instagram

 

1 M ???

Et innlegg delt av ROSALÍA (@rosalia.vt)

5) Allerede Grammy-stjerne I 2017 ble Rosalía kåret til beste nye artist under Latin Grammy Awards.

Året etter ble Rosa nominert til hele 5 priser, og hun var den store snakkisen både før og etter showet. Spanjolen tok hjem to av prisene, og opptrådte med hit-en «Malamente»:

Vi krysser fingrene for at Rosalía setter seg på et fly til Norge asap <3

Se også: Martin Garrix med godt voksen gatesanger fra New York

Nyeste saker fra 730.no

Les mer