Hopp til hovedinnhold
JOKI Indii G. Mosh Pit
JOKI har med seg amerikanske Indii G. på debutsingelen «Mosh Pit» (Universal Music)

Stjernenes norske favoritt debuterer som artist – her er JOKI!

JOKI er tilbake som artist! 🌟

Det siste tiåret har Joakim Haukaas blitt en av landets mest ettertraktede låtskrivere og produsenter via samarbeid med godsnuter som Britney Spears, Zara Larsson, Seeb, Gabrielle og Julie Bergan, for å nevne noen.

Under lockdown fikk han derimot tid til å eksperimentere med noe ganske nytt, nemlig musikk hvor han selv er artisten. Dét har vi knapt sett siden glansdagene med MGPjr i 2003… (Se video nedenfor!)

Sjangermessig inspireres Stavanger-gutten nå av musikken han vokste opp med på 90- og 00-tallet, og resultatet er en salig blanding av pop, punk, emo-rap og trap punk.

Vi tok en prat med Joakim – les hva han har å fortelle nedenfor videopremieren!

Her er verdenspremieren på «Mosh Pit» med JOKI og Indii G.:

Hei JOKI! Hvordan har du det?

– Veldig bra – på toppen av å lanseres som artist, som både er dritspennende og gøy, får vi også en hellig birma-pus i helgen <3 Så litt av en helg kan man si! Hva med deg?

Alt bra her, takk som spør! Men du, velkommen tilbake som artist! Hvordan føles det å stå i sentrum igjen?

– Tusen takk! Det føles sinnsykt gal… spennende og uvant, men også naturlig?!

Hvordan ble «Mosh Pit» til, og hva handler den om?

– Det var en dag i studio at den ene synthen min trengte nødhjelp og laget masse rare skurrelyder. Det hadde en eller annen sjarm ved seg, så jeg mekket et enkelt og fengende riff som kunne matche alle ulydene .Det hørtes ut som signaler fra en radiosending fra en gammel film eller noe. Jeg digga nostalgien, lagret det som en loop, og lot den ligge en stund. Noen uker senere ramlet et gitarriff ned i hodet på meg. Dette kunne jo kombineres!? Boom! Da var det bare til å slenge på 808s og koble på min gode venn og låtskriver, Jackson Morgan. Refrenget ble født på 10-15 minutter over FaceTime, og fikk modne seg i en Dropbox-mappe – før indii hoppet på og drepte det!

– Låten handler om å slåss mot seg selv og sine egne utfordringer. Om det er angst, usikkerhet eller andre issues. En mental moshpit, om du vil.

– PS: synthen fikk nødhjelp fra Espen i Seeb, og lever i dag i beste velgående uten noen form for skurrelyder.

Det var på tide at han laget noe for seg selv? (Universal Music)

Godt å høre! Hvem er Indii G. som er med på låten?

– Indii er en relativt ny og sykt fet artist fra Baton Rouge, Louisiana, som jeg først hørte om gjennom roasteren til Epitaph. Jeg er helt forelsket i viben og melodispråket hans.

Hvorfor gikk du for akkurat dette soundet?

– Siden jeg omtrent er oppvokst i den lokale gitarbutikken og skateparken, føles det veldig naturlig at mitt sound som artist ble påvirket av dette. Det var gjennom disse plassene + Tony Hawk-spillene jeg oppdaget mye av musikken jeg elsker i dag, og når man kombinerer dette med en forkjærlighet for hip hop, synther og enkle refreng, så ender man opp med det jeg liker å kalle tropical pop punk.

Hvilke punk/emo-band likte du best i oppveksten?

– Green day, blink 182 og sum 41. Death punk, men da Party Animals med Turbonegro kom ut da jeg gikk i 7. eller 8. klasse, var det få ting som fikk kjørt seg like hardt på iPoden.

En norsk klassiker. Hvilke artister eller band hører du mest på i dag?

– Veldig mye forskjellig, men jeg synes det meste av det Travis Barker gjør om dagen er helt sinnsykt fett (jxdn, MGK og Kenny Hoopa)! Jeg er også sykt fan Olivia Rodrigo. Ellers går det som alltid mye i Coldplay, Juice (RIP), Ariana Grande, blink og mye mer.

JOKI feat. Olivia Rodrigo hadde vært noe! Men du, Norge ble først kjent med deg i MGPjr <3 Hvordan er det å se tilbake på det nå?

– HAHA! Jeg synes eeeegentlig at det fremdeles er litt kleint, men det er jo for all del gøy å se tilbake på. Kanskje ikke nødvendigvis like morsomt når låten blir dratt opp på youtube på vors..

Hvordan var tiden etter finalen?

– Den største forskjellen på tiden før og etter finalen, var vel at jeg måtte skrive autografer + hele skolegården løp etter meg. Bieber-tilstander på Vaulen barneskole i et par-tre dager.

Vi må aldri glemme 2U og «Sinnsykt gal forelsket» som vant Melodi Grand Prix junior i 2003:

Du har fått til vilt mye bra sammen med andre artister. Hvilke låter eller samarbeid er du mest stolt av?

– Låtene og artistsamarbeidene mine er nesten som barn for meg, så det blir vanskelig å velge mellom dem. De to artistene jeg har jobbet, og jobber mest med, er Julie [Bergan] og Seeb, og jeg digger å jobbe med dem!

– Kanskje det samarbeidet som har vært mest spesielt, var låten «VOICES» med Skye og XXXTENTACION(!), hvor navnet mitt står sammen med gutta fra blink(!) i credits. Det gjorde stort inntrykk å få jobbe med hans (X) verk rett etter at han døde. For tiden har jeg også et tett samarbeid med en up and coming Epitaph-artist som heter plxntkid, og han tror jeg vi vil høre mye fra de neste årene.

Det er sjukt! Gratulerer. Hva er drømmen for de neste par årene?

Drømmen er å gjøre det samme som nå, men i større format. Jeg vil lage låter som får folk til å føle seg bra, både som låtskriver, artist og produsent.

Se også: Oslo-rapper fikk endelig spille i rockeband

Nyeste saker fra 730.no

Les mer