Stian Blipp om Skam, TV-tabbe og sitt nye talkshow

9. mar 2017 kl. 00:00
BLIPPOLINI ER KLAR (TV 2 / FRED JONNY)

BLIPPOLINI ER KLAR (TV 2 / FRED JONNY)

Glem Ellen DeGeneres, her er Stian Blipp Show!

Norges mest sjarmerende bergenser kickstarter sitt første talkshow på TV 2 i kveld. (21:40, ya’ll.)

I første episode får vi blant annet se Skam-kronprinsen Thomas Hayes, komiker Atle Antonsen og DJ-vidundermennesket Kari Onstad (75). 

Vi tok en prat med 27-åringen om drømmegjester, TV-tabber og Skam – se nedenfor. 

Se smakesnutter fra kveldens episode her:Hei Stian! Gratulerer med premieredag. Hvordan har du det akkurat nå? 

– Akkurat nå prøver jeg å proppe i meg noe mat etter et døgn hvor kroppen har nektet å ta i mot fast føde. Innimellom burger-tygg tvinner jeg tommeltotter og venter spent på hvordan premieren i kveld blir. 
Kan du beskrive Stian Blipp Show med noen velvalgte ord? 

– Varmt, uforutsigbart, storslagent.

Hvordan skiller SBS seg fra andre talkshow? 

– Jeg skal ikke være så tøff i kjeften å si at «Det er et talkshow du aldri har sett maken til», for det inneholder nødvendigvis alt et talkshow må ha for å passe inn i sjangeren. Gjester, innslag og studio-aktiviteter. MEN! Det er hvordan vi prater med gjestene, hvordan vi involverer publikum i studio, ideene som blir til innslag og måten vi bruker studioet på som skiller seg ut. Jeg tror at det på mange steder vil føles unikt.
Hvorfor valgte dere å spille inn i Bergen? 

– Nærmest alt av TV som går på de store kanalene er spilt inn fra hovedstaden. I det minste hva gjelder underholdningsshow. Vi hadde lyst å lage det et sted der vi kunne utvikle vår egen kultur rundt det å spille inn et studio-program. Et sted hvor folk ikke er bortskjemt eller vant med å være på store tv-innspillinger. Vi har lyst å gjøre en litt ny vri på hele opplevelsen og er det noen som kan lage liv og steppe opp når det kommer noe stort til byen, så er det pokker meg bergenserne. 

Fortsetter nedenfor

Hva er det beste og verste med Bergen? 

– Folkene > Det jævlige været som kan få deg til miste forstanden til tider. Jeg prøvde å selge inn til kjæresten at vi kanskje kunne flytte til Bergen en gang. Men, hver eneste gang vi har vært der har det enten vært ekstremvær, takstein har flydd av et tak og knust bilen til min far eller vi har holdt på å blåse på sjøen nede på bryggen. Noen i kommunen må legge inn en søknad om bedre vær snarest!
Fullfør setningen. «Jeg er Norges svar på…»

– Justin Timberlake, hvis du tar vekk vidunderlig sangstemme og en god dose swag….og det at han opptrer på Super Bowl og sånn…

Du har jo blitt musikalstjerne siden sist vi snakket med deg. Hva var mest overraskende med den jobben? 

– Jeg visste i utgangspunktet at det var et krevende yrke, men møtet med utøverne som gjør dette all day, everyday og i flere år, var helt beyond inspirerende. Det finnes så ekstremt mange hyperdyktige mennesker på musikal- og teaterscenen i Norge som jobber ræven av seg. Det får det greiene jeg driver med på TV til å blekne ganske greit.  Folk må komme seg mer på teater, der er det talenter du ikke har fått øynene opp for enda. 
Fortsetter nedenfor

Hva er den største tabben du har gjort i jobbsammenheng? 

– Ligger jo friskt i minnet den gangen jeg dreit meg godt ut nedi mixed-zonen i OL SOCHI 2014. Klarte å kalle OL-favoritten i slopestyle for feil navn og hver gang jeg prøvde å rette opp i feilen min knotet jeg det bare enda mer til. På et tidspunkt klarte jeg å lire av meg: «Lets try to row this in land».  Mottok to priser for den tabben. Gullegget som TV2 gir ut til den kleineste situasjonen som har vært på kanalen det året. Så, blant tusenvis på tusenvis av timer, så klarte jeg å utmerke meg med fullstending inkompetanse. Hey, pris er pris, pleier jeg å si. Den andre prisen var «Årets eks-ansatte i Tv2 sporten». Noe som var en jækla bra måte og si at jeg ikke skulle jobbe mer med Tv2-sporten da, kan du si. 

Herregud, for en historie! Det kan dog skje den beste. (Tro oss.) Men du, første sending starter sterkt med blant andre Thomas Hayes som gjest. Hvem er du i Skam

– Jeg stolte ikke på mine egne vurderinger her, så jeg tok en «Hver er du i Skam»-test på nettet. Den uransakelige internett-guden har talt: 
Noora

Du har en sterk og selvstendig personlighet, og er ikke redd for å sette folk på plass. Selv om du på utsiden kan virke tøff, er du innerst inne en håpløs romantiker med stort følelsesregister.

Hvem er du i Bloggerne?

– Arrgh! Var ingen online tester på den. Hmm. Den var litt vrien. Jeg er jo rævva på villmarksliv og baking, så der går de to ut hvertfall. Jeg kan være Anniken, jeg. 
Hvem er du i Marcus & Martinus? 

– Marcusinus.
Utenom de du allerede har booket: Drømmegjester? 

– Vi har sendt en mail til folka til David Beckham (no shit). Det var riktignok for 2mnd siden, så enten spiller han hard-to-get eller så har de sett på mailen og ledd høylydt på kontoret av forespørselen før de slettet mailen, angret slettingen, lo litt til av den for så å slette den igjen. Holder en knapp på den siste. Jim Carrey eller Jennifer Lawrence er også drømmegjester. Har dere noen hookups?!
Seff! Har dem på speed-dial. Men siste spørsmål: Hvorfor skal folk legge bort Netflix og heller se på Stian Blipp Show i kveld?

– Hvor skal jeg begynne. For å se Atle Antonsen synge Marcus og Martinus på tysk, for å høre Thomas Hayes forklare oss hvordan bind fungerer, for å se en DJ på 76 år kjøre rave-party i studio, for å se Liv Signe Navarsete under påvirkelse av en tung dykkerus, for å se Datarock rocke sjiten ut av bygningen, for på se Jan Thomas bli choket ut av en dame på 58kg. Take a pick. 
Se også: Programleder-debutanten Gisle forteller om TV-serien Jævla homo