Hopp til hovedinnhold
IKKE HVER DAG EN FÅR MØTE KONA SI SOM DØDE FOR TO ÅR SIDEN (NETFLIX)

Sterkt serietips fra Netflix: Når du står opp fra de døde

I
KKE HVER DAG EN FÅR MØTE KONA SI SOM DØDE FOR TO ÅR SIDEN (NETFLIX)

Altså. Du milde makron, hvor starter en? I skrivende stund innser jeg akkurat at det snart er midnatt og at hele kvelden er soset bort på fem episoder med hver sine 50-60 minutt av Glitch hos Netflix. Er der noen anger? Nei. Les hvorfor i avsnittene som kommer.

Før vi begynner på riktig: Dette er ikke en TV-serie som handler om zombier og magiske krefter, men det hele starter med at en håndfull mennesker som på et eller annet mystisk vis kravler opp fra gravene sine – helt uten å se ut til å være berørt tid.

I den fiktive byen Yoorana i Australia ramler plutselig politimannen James (Patrick Brammall,
No Activity, Offspring, The Little Death) inn i denne saken som bare blir mer og mer innviklet. Sammen med doktor Elishia (Genevieve O’Reilly, Star Wars: Episode III, The Matrix Revolutions, The Matrix Reloaded) prøver han å skjerme disse gjenoppståtte menneskene og hjelpe på best mulig vis. Hvem vet hva som skjer om hele byen vet?

For det første kan myndighetene sende forsterkninger som prøver å kutte dem opp for å se hvordan hjertet kan fungere så godt, og for det andre kan det jo virke passe absurd for andre innbyggere om de skulle støte borti en de har mistet. I alle fall når det gjelder dem som mistet livet i nyere tid. Fortsetter nedenforNÅR DU PLEIDE Å VÆRE MORDER OG IKKE HELT VET OM NOE ANNET LIV (NETFLIX)


Glitch er som nevnt tidligere ikke en av mange vampyr-serier der folk kan skyte ild ut av hendene eller hva enn de kan, men en innviklet og dyp dramaturgi som lar de tilbakereisende gjøre opp for seg, eller eventuelt gjøre ting verre?

Ikke vil jeg røpe noe mer heller, for selv på sjette episode er det foreløpig ingen tegn til at spenningsknuten i magen har tenkt å løsne opp. Da kan det heller skrytes av superbe skuespillere som gjør troverdigheten skyhøy. Foruten Brammalls ekstremt sterke prestasjoner skinner blant andre Emma Booth (
Parker, The Boys Are Back, Town Creek), Emily Barclay (In My Father’s Den, The Light Between Oceans, Suburban Mayhem), Ned Dennehy (Sherlock Holmes, Blitz, King Arthur), Sean Keenan (Strangerland, Is This the Real World, Lockie Leonard) og Andrew McFarlane (The Flying Doctors, Truth, Break of Day).

Emma Freeman-regisserte
Glitch fortjener med andre ord den gode kritikken den har fått, og kan blant annet skryte av to av Australias største TV-utmerkelser for dets drama. På Netflix ligger den på 4 av 5 stjerner, og selv om The Guardian mener det hele kunne vært enda bedre, gjør vi som streamingtjenesten og gir 4 av 5 klapp. Eller skal vi si 4,33 av 5? La oss bare være litt bedre og gjøre det da.Les Revenants med en australsk vri?

Sett for din egen skyld på den avhengighetsskapende TV-serien fra 2015, som snart starter innspillingen av neste sesong. 

Her er traileren: 

Se også:
Gode nyheter for fans av The Walking Dead

Les mer