Hopp til hovedinnhold
AT SKREKK-KONGEN STEPHEN KINGS NAVN ER KNYTTET TIL PRODUKTET DITT GARANTERER IKKE SUKSESS (SPIKE / STEPHENKING.COM)

Stephen King-serien The Mist flopper

AT SKREKK-KONGEN STEPHEN KINGS NAVN ER KNYTTET TIL PRODUKTET DITT GARANTERER IKKE SUKSESS (SPIKE / STEPHENKING.COM)

Stephen King har store grunner til å smile om dagen.Skrekkforfatteren har nemlig gjort stor suksess denne måneden med klovneskrekken It, som i skrivende øyeblikk er

hans mest suksessfulle film noensinne.

Men, det er likevel ikke alt tilknyttet forfatterens navn som nødvendigvis blir kassasuksess.

I sommer var det premiere på The Mist; skrekkserien om en liten by i Maine, USA, som plutselig blir dekket av en mystisk monsterbefengt tåke.

Etter lunkne tilbakemeldinger fra kritikere og middelmådige seertall, melder Hollywood Reporter denne uken at nettverket Spike kansellerer serien etter kun én sesong. 

Men, hva var det egentlig som skjedde?
Hva kan vel gå galt enn en lett fordøyelig dose med monstre fra skrekk-kongen selv?
En god del, viser det seg.


UINTERESSANTE KARAKTERER OG TREIGT PLOTT HJELPER IKKE PÅ SKREKKEN (SPIKE)

Som en del av en rekke nye serier og filmer basert på Kings gamle verk, er The Mist basert på en miniroman på knappe 200 sider fra 1980.

I hovedrollene finner man Morgan Spector (Split, Person of Interest) og Alyssa Sutherland (The Devil Wears Prada, Vikings) som Kevin og Eve Copeland, familien med det verste ryktet i det lille samfunnet.

Situasjonen tilspisser seg når datteren deres Alex (Gus Birney) anklager den mest populære gutten på skolen, Jay (Luke Cosgrove) for å ha voldtatt henne. På siden av dette har man også Alex’ bestevenn Adrian (Russell Posner), som sliter med å være homofil i en småby.

Om alt dette høres unødvendig ut i en serie som egentlig skal handle om en tåke full av monstre, så er det fordi det er nøyaktig det det er. 
Det er den danske filmskaperen Christian Torpe (Rita, Stille Hjerte) som har vært ansvarlig for å gjøre romanen om til en TV-serie.

 Tidligere i sommer fortalte Torpe nettstedet Slashfilm at hovedutfordringen for ham var å gjøre en bok på knappe 200 sider om en gruppe mennesker fanget på et kjøpesenter i en liten periode om til en 10-episoders serie.Saken fortsetter under


ENKELTE AV KARAKTERENE I SERIEN FØLES SOM OM DE IKKE GJØR NOE FOR PLOTTET. HVORFOR ER DE HER? (SPIKE)

For å gjøre opp for dette, har Torpe utdypet historien og laget et større samfunn med karakterer. Dette skaper problemer, i og med at karakterene er lite fengende og gjør at handlingen blir veldig treig.

Tradisjonelt kan man vel si at det har vært vanskelig for TV og film-versjoner av King-bøker å leve opp til originalene.

Mens enkelte forsøk har endt opp som sjangerdefinerende suksesser (Stanley Kubricks The Shining, den originale It med Tim Curry, The Shawshank Redemption, The Green Mile), ender de fleste opp som halvgode rett-på-DVD-produkter for spesielt interesserte. Dessverre heller The Mist mer mot sistnevnte kategori.

Men, dersom du er på utkikk etter litt lett fordøyelig skrekk og ikke er så altfor kresen på det, er det kanskje verdt å sjekke ut et par episoder.Alle episodene av The Mist er tilgjengelige nå via Netflix.

 

Les mer