Hopp til hovedinnhold
Jonas Benyoub Mamma sa musikkvideo krigere trailer film
Jonas Benyoub låner bort musikk til dokumentarfilmen Krigere (Selmer/Warner)

Jonas Benyoub er soundtracket til den norske filmen Krigere – se videopremiere!

«Mamma sa» får endelig musikkvideo via Krigere.

Jonas Benyoub + Krigere er en match vi kan gå god for!

Førstkommende fredag kommer en norsk dokumentar vi har troen på, og i dag får vi en solid sniktitt på filmen via musikkvideoen til Ellingsruds store sønn.

Se premiere på «Mamma sa»-videoen til Jonas Benyoub nedenfor!

– «Mamma sa» er en up-tempo låt som tar for seg gullkorn som mutter’n fortalte meg som liten. «En venn som du alltid må ha close er en venn som kommer inn når de andre bare går», sier Jonas om klubb-bangeren som kom tidligere i år.

– Det er en catchy track, hvor målet er at du skal kose deg med dine nærmeste og passe deg for den som ikke vil deg godt. Shoutout til brødre og søstre som vil hverandre godt!, avslutter ordsmeden fra Oslo øst.

Se også 730.no x Jonas Benyoub tidligere i år: – Det er veldig lett for gode, talentfulle mennesker som kanskje søker en jobb, og ikke får den, å heller gi opp og gå inn i et kriminelt nettverk. Hvor man kan bli sett, og dermed føle på tilhørighet

Helt casual Jonas Benyoub (Warner)

Krigere følger det nære forholdet mellom tenåringen Mamo og ungdomsarbeideren Berat.

Berat har fått i oppgave å «redde» Mamo fra et kriminelt miljø i Oslo. Mamo får stadig politiet på nakken, og får etter hvert flytte inn hos ungdomsarbeideren.

Men så får også Berat brev fra politiet, og han blir selv innhentet av fortiden sin.

Du kan se traileren nederst i saken.

Krigere er en film som viser hvordan Berat prøver å redde Mamo fra å havne i en kriminell løpebane. Berat lar Mamo flytte inn hos seg, og inntar den farsrollen som mange ungdommer ikke har, sier regissør Jon Haukeland om dokumentarfilmen.

Krigerne ser bra ut! (Selmer)

I 2016 slapp Jon Haukeland den prisbelønte dokumentaren Barneraneren, som har beslektet tematikk.

Han er glad for å ha med seg Jonas Benyoub på laget denne gangen.

– Jeg tenker at Jonas har laget en låt som treffer en tid og en tilstand på en unik og sensitiv måte. Den klarer å sette ord på et savn mange har, sier regissøren om soundtracket.

De kom i kontakt med hverandre via ildsjelen Jonathan Castro.

– Jeg viste filmen til Jonathan Castro som jeg kjenner fra arbeidet med Barneraneren og så ba jeg han tipse meg om en låt som ville fremheve tematikken i filmen. Da jeg hørte « Mamma sa» var det gjort, sier Jon Haukeland til 730.no.

I forkant av premieren har Jon, Berat og Mamo vist frem Krigere til unge over hele landet. 

– Vi har vist filmen rundt i hele Norge nå, og at den treffer publikum som er på skole eller i starten av karriere får vi veldig mye feedback på. Berat og Mamo er med på mange visninger og mange vil snakke med dem etter visningen, forteller regissøren videre.

Han legger likevel ikke skjul på at det er en hard jobb å få folk på kino i 2022.

– Kinolansering er utfordrende, derfor er jeg veldig glad for at vi kan få enda litt drahjelp med videoen til «Mamma sa», avslutter han.

Se premiere på «Mamma sa»-musikkvideoen nedenfor!

Bonus!

Sjekk også ut traileren.

Krigere har premiere fredag 7. oktober.

Sees på kino!

Se også: Årets norske TV-serie, on god!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer