Hopp til hovedinnhold
Turab starter 2021 med ny stil (Instagram)

Turab, Ha$9 og TRXD starter 2021 med et smell 🔥

Turab er ung, men synger likevel om å være halvveis nedi graven.

Dystert tema? Ja, men låten er alt annet.

Sammen med nykommeren Ha$9 og produsentene TRXD serverer Turab nemlig en vaskekte norsk banger for å kickstarte 2021.

Videopremieren får du her hos 730.no via regissør Peter Bruteig Henriksen:

Hey Turab! Hvordan går det?

– Det går bra med meg. Kan ikke klage når det er så mye fælt som foregår i verden.. Hva med dere, da? 😀

Alt bra her, takk som spør! Men du, «Halvveis nedi graven» er rå. Hvordan ble den til, og hva er tanken bak?

– Det var i studio sammen med TRXD der Truls og David satt bak spakene og produserte frem en deilig synthbass som vi visste kommer til å bli dritnice. Derifra gikk det ganske raskt å komme på riktig tekst til melodiene.

– Tanken bak låta var at jeg vil gi noe til folket som de kan gruble på samt danse seg svette til. Du kan danse deg «i hjel» på byen med/uten masse alko i kroppen og tenke «damn, jeg er så ferdig nå» eller «jeg er halvveis nedi graven» fordi du rett og slett er kapiiish.

– Jeg vil også få frem viktigheten med å leve i nuet, og ikke tenke så mye på for- og fremtid – noe man ikke kan endre på eller styre.  «Halvveis nedi graven» har mange meninger, det er opp til hver enkelt som lytter å finne ut hva den er <3

Vi skjønner! Godt sagt. Hvem er gjesten din Ha$9?

– Ha$9 aka G9 aka Hasnain aka BigGætt9 er min bror fra en annen mor. Han er snill, veldig sjenert og har et stort hjerte. Vi har, sammen med par andre et label sammen som heter PrawiGNG Ent. PRAWI (BROR/KJÆRE/KOMPIS) = En som søker visdom og kunnskap (alle kjønn kan være prawis).

– Et sinnssykt talent med mange pågående prosjekter som vi alle absolutt bør se opp for!

Gleder oss! Hvordan var videoshooten?

– Videoshooten skal jeg love dere var kaaald, men utrolig gøy. Vi hadde innspilling i 11 timer. Kort fortalt så er historien at døden alltid jager deg. Du kan velge å løpe fra den, men til slutt tar den deg igjen. Hvis man velger å anerkjenne at man skal dø en dag, fremfor å leve i frykt, så finnes det en hel verden der ute på andre siden – livet!

– Lev og la livet ta deg inn, ikke dvel over hva som kunne ha vært eller kan bli. Vær takknemlig for det som er<3 Lettere sagt enn gjort, men man må starte et sted ;*

Bortsett fra Turab, hvem hører du mest på om dagen?

– Jeg hører på en fransk rapduo som heter DTF, de har mye deilig musikk. Har også hørt veldig mye på de siste to albumene til Ane Brun, siden jeg oppdaget henne etter samarbeidet vårt – og w o w ! ! For en ARTIST. Stort utrop, loveu Ane<3

– Gunna er også en storfavoritt, og ikke minst Stoney-albumet til Post Malone som jeg nylig gjenoppdaget, elsker gamle Post. Og Drake hører jeg alltid på, siden alltid.

Du har vært artist lenge nå, Turab. Hva har du lært av disse årene?

– Jeg har lært at tålmodighet, hardt arbeid, litt flaks, kontinuitet, store drømmer og mot er blant de tingene som kreves for å lykkes – god musikk er definitivt et pluss. Andre ting jeg har lært er at det finnes ingen forsikringer, buffer, pensjonsordning, etc., men at kunsten er alt vi har som skal leve lenge etter oss.

– Det å inspirere og hjelpe folk gjennom musikken er det som helt klart står høyest og betyr mest. Og det kommer jeg til å ha med meg til jeg er HELT i graven.

– Jeg har også lært at rutiner er ekstremt viktige, spesielt for oss næringsdrivende, og at selvstendig næringsdrivende som ikke har en like fast rutine i arbeidslivet må skape disse selv. Jeg har lært å prioritere min psykiske og fysiske helse, for hvis ikke, kan man fort gå i veggen.

Kloke ord! Hva var høydepunktet ditt i 2020?

– Høydepunktet var definitivt å bo på Hawaii i noen måneder, skulle gjerne vært der lenger for det var balsam for sjelen… men corona:/ Et annet høydepunkt var å slippe låt samt bli kjent med Ane Brun, hun er et heeerlig menneske!

Og hva drømmer du om i 2021?

– Jeg drømmer om varmere dager, masse konserter og mange, mange maaaange utgivelser!

Se også: Kan Bargee og Makosir blir Norges neste store favoritter?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer