Advertisement

Starten på slutten for Terry Richardson?

30. apr 2014 kl. 00:00
SYMPATISK SHOOT MED UNCLE TERRY, BL.A. MED EN SOM LIGNER PÅ JULIETTE LEWIS (TERRY RICHARDSON)

Hvor mye bedritent faenskap kan man anklages for og fortsatt slippe unna med det?

Spør Terry Richardson.

Den 49 år gamle kåtskalken med store fotoferdigheter, karakteristiske hipsterbrillene, kronisk tommel opp og tre-fire resirkulerende, kreative idéer, har knipset bilder av alt fra Rihanna til Barack Obama, med kunder som H&M og Marc Jacobs. I tillegg til å regissere
musikkvideoer for Lady Gaga, Beyonce og Taylor Swift (!), for ikke å snakke om denne lekre
snutten til unge frøken Cyrus:

Tilbake til angivelig bedritent faenskap; nå har Terry angivelig vært på ferde igjen.

Denne
gangen var det en ung (sjokk) modell (dobbeltsjokk) som anklaget ham for
å være i overkant freidig.


Som 730 viste på Twitter for noen
dager siden så hevdet den britiske modellen Emma Appleton å ha blitt tilbudt Vogue-jobb gjennom en
kroppslig byttehandel med gamlefar. Kort tid etter benektet derimot representantene hans det hele ovenfor The Independent.

– Terry Richardson kontaktet IKKE denne kvinnen. Det var sendt fra en falsk Facebook-profil. Terry aner ikke hvem som sendte dette.

Emmas neste tweet ble deretter…

– Begynner å angre på at jeg la det ut… det har ikke noe å si hvem du er eller hvilken bransje det er, bare vær et anstendig menneske. Det faktum at folk synes dette er akseptabelt er faen meg sjukt.

… før hun så stengte sin Twitter-profil. (OPPDATERT: Facebook bekrefter at profilen var falsk. Terry er jo ikke SÅ dum.)

Fortsetter nedenfor.Au, da. Ekte konto eller ei, det er langt fra første gang kjendisfotografen blir anklaget for å være et rasshøl. Jamie Peck var 19 år da hun hadde en shoot med Terry i 2010.

– Jeg fortalte ham at jeg hadde mensen og at jeg derfor ville beholde underbuksen på, og da spurte han om jeg kunne ta ut tampongen min så han kunne leke med den. «Jeg elsker tamponger!», sa han… på en måte som overbeviser så mange jenter om at det som er gøy for Onkel Terry også er gøy for dem.

Minst like ille var det da Charlotte Waters traff Terry Richardson, også som 19-åring.

– Det er vanskelig å ikke se tilbake på alt dette og innse at jeg var en voldtektfyrs drøm; helt naiv og tillitstro, og dessuten passiv og sjenert.

Fortsetter nedenfor.

SYMPATISK SHOOT MED UNCLE TERRY, BL.A. MED EN SOM LIGNER PÅ JULIETTE LEWIS (TERRY RICHARDSON)


Les Charlottes drøye historie her
. (Advarsel: Svært grove beskrivelser.)


Det må nevnes at Terry aldri har blitt «tatt» eller dømt for noen av anklagene. Skeptikerne vil kanskje si «ingen ild uten røyk», og her er det tross alt snakk om en gedigen skogbrann.

For en knapp måned siden
prøvde Richardson å forsvare seg gjennom Huffington Post, noe som ble sånn passe vellykket.


– For fire år siden så valgte jeg å hovedsaklig ignorere en sirkel med internettsladder og falske anklager (…) Når jeg skriver dette så er det et beskjedent forsøk på å rette opp i disse ryktene, for jeg har innsett at min fraværende stemme gjør at alt som er igjen er løgnene.

Fortsetter nedenfor.

FASHION-SHOOT? (TERRY RICHARDSON)Hakket mindre elegant var derimot Terrys uttalelser for fire år siden
.


– Jeg tror ikke at jeg er sexavhengig, men jeg har problemer. Kanskje det er en psykologisk greie, siden jeg var et sjenert barn, men nå er jeg en mektig fyr med ståpikk som dominerer alle disse jentene.


Sjarmis…Blir dette etterhvert spikeren i kista for Terry Richardsons karriere, eller er han uskyldig til det motsatte er bevist? Mange i motebransjen bryr seg egentlig ikke om unge jenters velvære, men i det minste: Vogue sier at de fra nå av har ingen planer om å jobbe videre med Terry.
 

Se også: Terry Richardson x Miley Cyrus (NSFW, seff)