Hopp til hovedinnhold
Den norske duoen vs. Vybz Kartel.

Stargate hissige på Jamaica-stjerner


Stargate har hatt stor suksess med Ne-Yos «Miss Independent», som har en dancehallinspirert beat. Jamaicanske reggae/dancehallartister (og reggae/dancehallartister generelt) har lang tradisjon for å flippe over kjente beats, og når en riddim produseres på Jamaica er det ikke uvanlig med 20 bidrag. Resirkulering av andres lyrics, melodier og beats er også daglig kost.

«Miss Independent» var så hot at en av dancehallens største, Vybz Kartel og den kvinnelige «deejayen» (vokalist/toaster) Spice brukte en egen «re-fix» av bakgrunnen for sin karibiske hit «Ramping Shop», en feiende flott, dampende het sex-bonanza.

«Ramping Shops»’ suksess førte kjapt til flere JA-hits på rytmen, blant annet en duett mellom Macka Diamond og Ninja Kid.

Jamaica Star rapporterer at Stargates publishing, EMI, har sendt et brev til Vybz Kartel, hvor de ber han om å fjerne låta fra alle nettsteder og radiostasjoner og trekke den tlbake umiddelbart. Ellers blir det bråk.

Vybz Kartel sier at han kommer til å remixe låta sammen med produsent Not Nice før helgen, og slippe låta i ny tapning igjen rett etter. Så, nå er det bare å kjappe seg å se’n på YouTube under her før det er for seint!

Dette er nok første gang Norge blir nevnt i sammenheng med jamaicansk hitmusikk, nå ble vi skikkelig stolte, altså. (Takk til Erik K for tips.)

Vybz Kartel & Spice «Ramping Shop»:


Les mer