Hopp til hovedinnhold

Starbucks etterforsker hvordan Lady Gaga-fans lurte tusenvis med falsk «Shallow»-kampanje

I Norge har «Shallow» utrolig nok vært en topp 3-hit i flere måneder, men i hjemlandet USA har ikke singelen, som ble sluppet i september 2018, holdt koken like lenge.

Forrige søndags Oscar-opptreden og gullstatuett ga dog A Star is Born-sangen en real boost, og etter å ha klatret på både salg- og streaminglistene de siste dagene, håper fansen at «Shallow» også skal kapre førsteplassen på Billboard Hot 100. Låtens beste plassering hittil er en femteplass fra oktober.

I dag bekrefter Billboard at duetten sannsynligvis går forbi Ariana Grandes «7 Rings». Hvis det skjer blir dette Lady Gagas fjerde førsteplass på USAs offisielle hitliste – og den første for Bradley Cooper.

Gaga har tidligere vært #1 med debutsingelen «Just Dance» (2009), oppfølgeren «Poker Face» (2009) og «Born This Way» (2011).

(Udødelige «Bad Romance» klarte aldri å slå Kesha-landeplagen «Tik Tok».)

Noen ekstra «Shallow»-streams kommer trolig takket være Starbucks store #shallowbucks-kampanje. Fans som deler at de hører på låten via Spotify eller Apple Music får nemlig en valgfri drikke som takk.

På Instagram alene har hashtaggen #shallowbucks i skrivende stund 444 innlegg, på Twitter er det stort antall mennesker som deler at de hører på låten i håp om å få en gratis kopp kaffe.

Etter å ha fått kritikk for å ikke ha delt ut kuponger går Starbucks nå ut og avkrefter at de har noe som helst med #shallowbucks å gjøre. Starbucks sier også at de vil etterforske hvordan den falske kampanjen startet. 

I dag ble det kjent at A Star is Born-soundtracket igjen går til topps på Billboards albumliste, med eller uten hjelp fra #shallowbucks. Ariana Grandes thank u, next går ned til andreplass.

Oppfinnsomme Lady Gaga-fans har tidligere fabrikert negative omtaler av Venom for å få kinogåere til å sjekke ut A Star is Born i stedet. Under forrige albumslipp laget de falske Twitter-kontoer fra «fotballmødre» som brått ble fans av popstjernen. Kreativ gjeng!

Her er en av de mange som postet bilde til #shallowbucks-kampanjen: 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

I’m off the deep end! #shallowbucks

Et innlegg delt av Angel Love (@angellovef)

Se også det beste intervjuet på lenge: Lady Gaga er funny når snakker om Bradley Cooper-ryktene

Nyeste saker fra 730.no

Les mer