Hopp til hovedinnhold
The Wilds season 3 2022 amazon prime video Gang! Sophia Ali, Reign Edwards, Jenna Clause, Sarah Pidgeon, Erana James, Shannon Berry, Helena Howard, Mia Healey
Gang! Sophia Ali, Reign Edwards, Jenna Clause, Sarah Pidgeon, Erana James, Shannon Berry, Helena Howard, Mia Healey (Amazon Prime Video)

The Wilds står på skuldrene til Lost

The Wilds er et thrillerdrama fra Stillehavet som lyder kjent, men som er annerledes.

– Er vi i Bermuda Triangle? Alt ved denne øya føles merkelig…


OPPDATERT: Herlige anmeldelser og hardcore fanbase er ikke alltid nok. The Wilds sesong 3 skjer ikke. Amazon Prime Video bestemmer seg for å kansellere serien


The Wilds åpner med at ni jenter – Nora, Martha, Fatin, Toni, Shelby, Dot, Leah, Rachel, og Jeanette – er på vei til Hawaii. Men plutselig styrter flyet og de kræsjer på en øde øy. Alle utenom én overlever, men nå må de klare seg under mystiske omgivelser.

Anmelderne gir tipp topp karakterer.

«Det som er så imponerende med The Wilds er hvordan serieskaper Sarah Streicher og denne dypt talentfulle, unge rollebesetningen så raskt gjør oss oppslukt av denne verdenen, og skaper en nesten umiddelbar interesse og empati for disse tenåringsjentene», skriver Chicago Sun Times og gir 3,5 av 4 stjerner.

«Mysteriet er ikke først og fremst hvorfor disse jentene er på øya, men hvordan den vil forandre dem. Og jeg ønsker meg tilbake dit», skriver Entertainment Weekly etter å ha sett sesong 1. Karakteren er B+.

Det blir lik karakter fra indieWire, som er bergtatt.

«Hev glasset og skål for The Wilds for å være en sjelden ting i TV-landskapet: En sjangerserie om en mangfoldig gruppe med tenåringsjenter som er relaterbar, relevant og viktig.»

The Wilds season 3 2022 amazon prime video Gang! Sophia Ali, Reign Edwards, Jenna Clause, Sarah Pidgeon, Erana James, Shannon Berry, Helena Howard, Mia Healey

(Prime Video)

Omtrent alle serier med folk som styrer på øyer med ugler i mosen blir automatisk sammenlignet med kultserien Lost, som vant Emmy for beste dramaserie i 2005.

Det samme gjelder The Wilds.

Nevnte Sarah Streicher og showrunner, manusforfatter og co-produsent Amy Harris (ja, kvinner foran og bak kameraene) er ikke uenig. I alle fall når det kommer til startet av deres serie.

– Jeg tror til å begynne med, som Sarah liker å si det… «Vi står på skuldrene til den giganten [Lost], og jeg vil ikke nekte for det overfor noen. Det er en serie som introduserte mange måter å fortelle en historie på, sier Amy til Collider.

Amy minner dog om at The Wilds og Lost selvfølgelig har en ulik historie, som fortelles forskjellig.

– Vi forteller det gjennom linsen til tenåringsjenter. Det i seg selv gjør det annerledes. Så vi kan feire de tingene som er åpenbart en slags hyllest til [Tom Hanks-filmen] Cast Away så vel som My So-Called Life [ungdomsserien som i Norge het Angela]. Når det kommer til å snakke om tenåringserfaringer på en virkelig autentisk, spesifikk, jordnær måte.

The Wilds season 3 2022 amazon prime video Gang! Sophia Ali, Reign Edwards, Jenna Clause, Sarah Pidgeon, Erana James, Shannon Berry, Helena Howard, Mia Healey

(Prime Video)

Tenåringene som styrter spilles av en blanding av erfarne og uerfarne skuespillere. (Typisk nok er ingen av dem tenåringer irl.)

Sophia Ali (født i 95) fra den nye Tom Holland-filmen Uncharted. Shannon Berry (født i 99) fra sci-fi-filmen The Gateway. Reign Edwards (født i 96) fra FX-serien Snowfall. Helena Howard (født i 98) fra den prisbelønte coming-of-age-filmen Madeline’s Madeline. Sarah Pidgeon (født i 96) som har gjestet DC-serien Gotham. Erana James fra YouTube-serien Lucy Lewis Can’t Lose. Nykommerne Jenna Clause (født i 99) og Mia Healey (født i 98).

Amazon Prime Video slapp The Wilds sesong 1 i vinter.

The Wilds sesong 2 kom i dag.

Hvis TV-serier som starter med flystyrt i øde, mystiske omgivelser er din tekopp… Eller, forresten. Det trenger ikke en gang å være din tekopp:

Yellowjackets er lett en av fjorårets beste serier

Kjør deg opp før sesong 2 kommer. Du vil ikke angre. (Med norsk kvinnelig regissør.)

Noe helt annet, men en satirisk kvalitetserie hvor alle faktisk lander på Hawaii: The White Lotus

Nyeste saker fra 730.no

Les mer