Hopp til hovedinnhold
The Idol reaksjoner premiere HBO flopp Lily Rose Depp The Weeknd viewers A24 jennie sam levinson alexa demie
Seernes første reaksjoner på The Idol er her (HBO)

The Idol: Her er seernes første reaksjoner etter premieren

Er The Idol like ille som anmelderne skal ha det til?

Allerede lenge før The Idol ble vist for sine første seere mottok den nye HBO-serien en god del kritikk. Det ble det heller ikke noe mindre av etter premieren i Cannes forrige uke.

Anmelderne var nokså strenge mot den A24-produserte serien til Sam Levinson (Euphoria), og The Idol debuterte med skuffende 10 % på Rotten Tomatoes. I skrivende stund har den opparbeidet seg 25 %. Men er seerne enige i dommen? Ta en titt på de første spoilerfrie reaksjonene nedenfor.

Til tross for at flere hadde bestemt seg for å boikotte den nye serien, trendet den fort på Twitter. Og det kan se ut som om folk er noe mer delt enn anmelderne. Selv om flertallet ikke er så veldig positive.

The Idol debuterer med 52 % fra publikum på Rotten Tomatoes og 4,9 stjerner på IMDb.

Mange ser ut til å være enige om at serien ikke er et storartet mesterverk – spesielt ikke etter The White Lotus, The Last of Us og Succession.

Likevel virker det som om en god del kommer til å plassere seg foran TV-skjermen for å få med seg The Idol fremover.

«The Idol er absurd, ekkelt og promoterer forferdelig oppførsel… Jeg kommer til å se på dette hver søndag», skriver en seer på Twitter.

Sam Levinson, Lily-Rose Depp og Abel «The Weeknd» Tesfaye lanserer The Idol på Cannes- filmfestivalen på Palais des Festivals 23. mai 2023 (Marc Piasecki/FilmMagic)
Sam Levinson, Lily-Rose Depp og Abel «The Weeknd» Tesfaye lanserer The Idol på Cannes- filmfestivalen på Palais des Festivals 23. mai 2023 (Marc Piasecki/FilmMagic)

«Det er som om en 2014 Tumblr-fanfic-forfatter, en falsk, woke Twitter-konto, HBO og A24 slo seg sammen og skrev et manus… Det er The Idol så langt», mener annen.

Andre er uenige, og forstår seg ikke på hatet.

«Den første episoden var lovende, musikkvalget var bra, skuespillet var solid. Jeg er interessert i å se hvor det går. Går jeg glipp av noe her? Noen må forklare hatet til meg.»

Mye av den positive tilbakemeldingen handler om skuespillerdebuten til Jennie Kim fra BLACKPINK.

I alle fall blant hennes mange fans.

(HBO)

Mange synes artisten gjorde en solid jobb. Selv om flere fans riktignok er skuffet over for lite skjermtid.

Når det gjelder The Weeknds Abel Tesfayes skuespillerdebut er massene noe mer delt. En god del synes at Abel gjør en okay jobb, men at parykken hans er distraherende. Andre mener fremførelsen er forfeeerdelig.

Variety kaller skuespillet hans for ikke-eksisterende 😔

Heldigvis har han trofaste fans som støtter og forsvarer han gjennom tykt og tynt.

Abel får også støtte av sin medskuespiller Lily-Rose Depp.

– Han klarte å smelte inn i denne rollen på en måte som er veldig vanskelig for noen som helst, mener Johnny Depps datter.

Sistnevnte får selv stort sett skryt, men flere påpeker at hun burde fått bedre materiale å jobbe med. Foruten om dette virker de fleste mest bekymret for hennes karakter kjederøyking.

Se også: Jenna Ortega setter fyr på en sigg – og internettet

Ellers er det meste av kritikken og reaksjonene i all hovedsak rettet mot serieskaperen Sam Levinson – i alle fall blant de som sier seg enig med kritikerne om at serien er dårlig skrevet og i overkant drøy og spekulativ.

Se også: Lily-Rose Depp forsvarer nakenscenene

Se flere reaksjoner på The Idol nedenfor.

Se også: Disse nyhetene vil nok skuffe Tom Holland 😔

Nyeste saker fra 730.no

Les mer