Hopp til hovedinnhold
Gjennombruddsalarm.

Spotify mener dette blir Norges nye stjerner i 2015

Puts selfie on top of tree because I’m the star

A photo posted by Astrid Smeplass (@astridsmeplass) on

Hvert år bruker Spotify sine virale tall og «musikkeksperter» til å synse på hvem som kommer til å slå gjennom. Tidligere har de spådd blant andre
Tove Lo, Seinabo Sey og Emilie Nicolas. Nå viser streamingsjappa frem de norske artistene som de har mest tro på i 2015. Altså; som Spotify mener vil få sine gjennombrudd slik at du ser dem i toppen av deres ganske så demokratiske, men akk så knallharde, topplister med mest spilte låter og album.


Her er Spotifys norske Spotlight-artister for 2015:

Astrid


Glem «Idol-Astrid». Hun vant ikke engang. (Husker du navnet på de to seneste Idol-vinnerne?) Astrid ble kjent som den dritflinke jenta som ble stemt ut fra showet. Den 18 år gamle singer/songwriter’en, som «egentlig» heter
Astrid Smeplass, nyter oppsving om dagen med sin Jake Oh-produserte smash «2 AM». (#51 hos Spotify i skrivende stund.)
Se musikkvideoen her – som hun gjorde med en tenåring i Los Angeles.

Aurora

Denne 18 år gamle Os-jenta, med Aurora Aksnes som sitt fulle navn, har holdt på som sanger og låtskriver i flere år, og mange spår at hun kommer til å bli berømt. Spotify mener det samme.


– Det føles fantastisk å bli mennesker som virkelig kan hjelpe meg å formidle min musikk. Jeg setter pris på å ha bli utvalgt som Spotlight-artist, og skal vise at de har satset riktig, sier Aurora selvsikkert.

Fun fact: Se hva hun spiser til frokost her.Sondre Justad


Lofotværingen Sondre Justad (som valgte å ikke bare kalle seg Sondre) slapp singelen «Nu har du
mæ» i sommer, og har fått lekker feedback for måten han krydrer sin popmusikk med nordnorske og åpenhjertige tekster. Debutalbumet kommer til høsten.


Coucheron


Coucheron alias Sebastian Kornelius Coucheron-Gautier Teigen fra Asker er signert til Atlantic i USA. Denne Warner-gjengen fikk Jay Z til å premiere singelen «Deep End». 20-åringen er et av de heite navnene innen norsk elektronisk musikk, og Spotify tror altså at mannen i gata vil klare å uttale navnet hans i 2015.


Carnival Kids


Dette Elverum/Stavanger/Oslo/Liverpool-bandet har allerede bygget seg opp en fanbase via en haug av festival-gigs i Norge og utlandet, samt Urørt-finalen på tv.
Spotify kaller debutalbumet
While The World Keeps Ending for «oppfinnsomt, ambisiøst og høyst særegent».

Boblere på den norske Spotlight-listen for 2015: Den elektroniske/dansevennlige Oslo-gutten Fehrplay, Frøder, Kid Astray, (ringreven) Ina Wroldsen, Sigrid Raabe, rapjenta Izabell, The Fjords og WDSTCK.
 
Hun her kan også gjøre det bra: Silja Sol

Nyeste saker fra 730.no

Les mer