Hopp til hovedinnhold
(ARNT HEGGELI)

Spillefilm fra den norske gjengen bak Dexpedition – se trailer!

(ARNT HEGGELI)

De norske guttene med de urnorske navnene Dex og Fab (eller Jørgen og Tayo, om du vil) fikk svær suksess med reiseprogrammet Dexpedition på MTV og VGTV. På sistnevnte kanal fikk serien over fire millioner visninger, og programmet er solgt til 12 land. 

Etter to sesonger ville fansen gjerne ha mer, og nå får de det – på en litt uventet måte. Sammen med regissør Tobias Frøystad og Expect Film har gjengen laget en selvfinansiert, uavhengig film ved navn The Dextape. Ved hjelp av vennetjenester og stå-på-vilje ble filmen realisert, og Dex tror reklamefilmen som ruller før filmen kan ha større budsjett enn The Dextape. (LOL! Men kult.) 

Vi digger prosjektet og folk som gjør ting selv, og måtte stille Dex og Fab et par spørsmål. Se traileren under. 

En norskprodusert film – på amerikansk. Hva er ambisjonene for The Dextape

– Vi syntes det var festlig å lage The Dextape, men det hadde vært cool om en person eller to digga’n, det hadde vært stas. Norsk komedie på amerikansk i Norge… Mer inception mindfuck enn det får du vel ikke. 

I traileren blir blant annet en drøy hjemmevideo lagt ut på nettet… Hva kan folk lære av The Dextape

– Ikke bare tar filmen opp store aktuelle samfunnsrelaterte temaer som risikoen ved å dele personlig materiale på internett, men filmen handler også om livs viktige utfordringer som hvordan man kan bli kjendis i 2014. Føler derfor nesten det er mer en obligatorisk informasjonsfilm enn en spillefilm. 
 
Se traileren til Tobias Frøystad-regisserte The Dextape nå:  


Se også: Throwback Thursday til 2011-sak om Dexpedition (VIDEO)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer