Hopp til hovedinnhold
SENSOMMERENS HEFTIGSTE FILM (UNITED INTERNATIONAL PICTURES)

Spike Lee med funny film basert på sann – men sjuk – historie

[annonse]

Spike Lee ser ut til å ha truffet spikeren på hodet med BlacKkKlansman, som har premiere 24. august.
Komedien ble i alle fall møtt med gedigen jubel under Cannes-premieren.
Ifølge The Hollywood Reporter ble det stående applaus under hele rulleteksten, som varte i fire minutter. Deretter stod folk og klappet i seks minutter.

A post shared by i On The Scene (@ionthescene) on

Spike, som i 1989 ble ignorert av Cannes-festivalen for sin Do The Right Thing, rocket to slåsshansker fra den nevnte filmen; med «hate» på den venstre hånden og «love» på den høyre. (Og sort sko på venstre fot og hvit på høyre.)
Se den funny traileren til BlacKkKlansman nedenfor.

Filmen er basert på boken Black Klansman, skrevet av Ron Stallworth; en sort politimann som via telefonen og en hvit, jødisk kompis infiltrerte Ku Klux Klan i 1979.Som om det ikke er en drøy nok bragd i seg selv; Ron endte opp som en av sjefene for Colorados KKK-avdeling, med hjelp fra den populære, rasistiske politikeren David Duke.

A post shared by FilmIndie Cinema Club (@filmindiecinemanyc) on

Rollen som Ron gikk til John David Washington, sønnen til Denzel. Som 8-åring spilte han et skolebarn i Spikes 1992-film Malcolm X, før han senere ble Ricky i den noen hakk mer lettbeinte HBO-suksesserien Ballers.

Medhjelperen spilles av Adam Driver (Girls, The Force Awakens, The Last Jedi, Episode IX).

Andre skuespillere er Laura Harrier (avbildet nedenfor, 28-åringen spiller for øvrig Peter Parkers 17 år gamle venninne i Spider-Man: Homecoming), Corey Hawkins (Dr. Dre i Straight Outta Compton), Ryan James Eggold (90210, The Blacklist) og Topher Grace (That ’70s Show, Spider-Man 3, Predators) i rollen som stusselige David Duke.

 

Se også opp for finske Jasper Pääkkönen; nynazist i Leijonasydän alias Heart of a Lion.

Filmen, produsert av Jordan Peele (Get Out), har med Donald Trump-slagord som «America first», og viser det ekte, allerede berømte opptaket hvor Trump nekter å fordømme nynazistene under Charlottesville-opptøyene i fjor, hvor en kvinne som protesterte mot nazistene ble drept.

I etterkant av festivalpremieren twitret mange at BlacKkKlansman er den beste Spike Lee-filmen på flere år.

Sees på kino 24. august!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer