Hopp til hovedinnhold
Spider-Man: No Way Home norgespremiere kino 2022 SF Studios Norge Sony Pictures
2022 starter ikke riktig for norske fans av Spider-Man (Sony Pictures)

Norgespremieren til Spider-Man: No Way Home får ny dato i Norge – igjen

Spider-Man: No Way Home lar vente på seg i Norges land.


OPPDATERT: Alle gode ting er tre. I kveld blir det annonsert at norgespremieren fremskyndes fra 28. januar til 21. januar! Billettsalget starter på mandag. 

Les den opprinnelige saken nedenfor.


Den som venter på noe godt må vente enda litt lenger.

Tirsdag 14. desember fikk forventningsfulle norske Spidey-fans den kjipe beskjeden om at norgespremieren ble utsatt med en hel måned.

De triste nyhetene ble kjent bare én dag før den planlagte premieren 15. desember.

Den brå avlysningen skjedde i kjølevannet av regjeringens nye restriksjoner grunnet omikron-smitteøkningen, som blant annet setter begrensninger for hvor mange besøkende kinoene kan samle i større saler.

I samråd med tungvekteren Sony Pictures konkluderte den norske distributøren SF Studios Norge med at Jon Watts-regisserte Spider-Man: No Way Home «ikke kunne nå sitt potensiale» med begrenset kapasitet.

730.no sendte flere spørsmål til pressekontakten i SF Studios Norge, blant annet hva «ikke nå sitt potensiale» innebærer, men vi fikk ikke noe svar.

Andre store filmer gikk nemlig som planlagt, og det gjorde fansen forbanna.

Billettkjøpere samlet seg blant annet i en Facebook-gruppe og startet en underskriftskampanje som til nå har fått mer enn 6500 signaturer.

Enkelte gikk så langt som å reise ut av landet for å se Spider-Man: No Way Home til (nesten) planlagt tid.

(Facebook)

Mange bombarderte også SF Studios Norge sine kanaler i sosiale medier mednegative anmeldelser og særs kritiske kommentarer.

Flere lurte på hvorfor i all verden filmen ikke kunne deles opp i flere visninger i de største salene, slik at de som allerede hadde sikret seg billett fikk se filmen.

Kinoene er og var tross alt åpne over hele landet.

SF Studios Norge betrygget publikum med at No Way Home er verdt å vente på, men det hjelper ikke når folk er livredd spoilers.

«Idiotisk, egoistisk og skamfullt. 1 dag før hele verden får de filmen. Det er årets mest populære film og desidert årets «snakkis» hvordan disse idiotene som kom på denne idéen mener det er en liten mulighet for å se denne filmen i JANUAR uten å ha spoilet filmen av hele verden er helt idiotisk. Dere gjør dette for å tjene penger, men jeg skal love dere at dere taper så mye mer pga dette.. INGEN VITS Å SE FILMEN I JANUAR NÅR HELE FILMEN ER SPOILET AV RESTEN AV VERDEN!!!!», skrev en av de mange skuffede nordmennene.

Spider-Man: No Way Home (Marvel/Sony)
Spider-Man: No Way Home: Tom Holland er født til å spille Peter Parker (Marvel/Sony)

Nå utsettes norgespremieren til Spider-Man: No Way Home ytterlige to uker.

Da filmen først ble flyttet fire uker understreket SF Studios Norge at 14. januar var en foreløpig dato.

«Ny dato er satt til 14. januar, men dette kommer selvsagt an på markedet/restriksjoner på det tidspunktet. Dette er veldig beklagelig, spesielt siden vi vet at denne filmen, og den planlagte premieren i morgen, er noe mange har sett frem til. Vi håper vi kan vise dere filmen på kino under bedre forhold om kort tid. Den er verdt å vente på!», skrev SF i desember.

Nå vet vi at det heller ikke blir noen kinovisninger av Spider-Man: No Way Home i Norge 14. januar.

Ny dato er 28. januar. 

Skal vi tolke signalene fra Sony Pictures blir det ingen Tom Holland, Zendaya og Benedict Cumberbatch på det store lerretet før kinoene er tilbake i full kapasitet.

Vi får nøye oss med traileren enn så lenge 🙂

 

Se også: Kim Kardashian angripes av Spider-Man-fans etter solid spoiler på Instagram (spoiler-fri artikkel!)

 

Les mer