Hopp til hovedinnhold
NYE ALICE IN CHAINS MED SIN FØRSTE VIDEO  (EMI)

Sperret inne i sitt eget hode

For noen år siden ville få ha trodd at Alice In Chains kunne vende tilbake på en skikkelig måte. Vokalisten Layne Staley døde tross alt i 2002 etter at narko tok over livet hans flere år i forveien.

Men konserter med den nye frontmannen William DuVall har fått varm mottakelse, og det samme bør skje med videoen til singelen «A Looking In View». Selv om den er dyster og dobbelt så lang som vanlige videoer.

Regissør Stephen Schuster tolker låten via personer med mentale problemer. En gutt med vonde minner fra barndommen, en jente med dårlig selvbilde og en eldre mann fortvilet over sine sexsynder.

– Da jeg pratet med bandet ble det klart at låten dreier seg om folk som sliter med intense psykologiske plager, sier regissøren til Video Static.

– Folk som føler seg sperret inne i sitt eget hode, og som ofte alene holder nøkkelen til sin frihet.

Se også: Lystigere Alice med Johnny Depp

Låten «A Looking in View», produsert av Grammy-vinneren Nick Raskulinecz (Foo Fighters, Velvet Revolver, Marilyn Manson), handler ifølge Alice in Chains’ Jerry Cantrell også om prioriteringer og ikke holde fast på noe holder deg nede.

– Det er komisk hvordan vi slåss for å holde fast på et ben som vi ikke kan dra gjennom hullet i gjerdet, eller hvor vanskelig det er å sette fra seg baggen med murstein og komme seg videre i livet, sier gitaristen Alice i en pressemelding fra EMI.


Albumet Black Gives Way to Blue slippes 28. september.

Settets andre singel «Check My Brain» kom i salg denne uken.

Last ned her: iTunes Platekompaniet

Nyeste saker fra 730.no

Les mer