Hopp til hovedinnhold
FOX NEWS-JOURNALISTEN BURDE IKKE STØTE PÅ DENNE JERVEN (FOX FILM)

Sparket etter å ha anmeldt ulovlig nedlastet film

I forrige måned kritiserte journalist Audun Vinger Aftenpostens Robert Gjestad, blant annet etter at Gjestad begrunnet hvorfor avisen kan publisere anmeldelser av plater lenge før de kommer i salg, så sant de er ulovlig tilgjengelig på nettet.

Tirsdag ble en stjålet, uferdig versjon av filmen X-Men Origins: Wolverine, som har premiere i USA 1. mai, lagt opp på nettet og spredd fort, for deretter å få FBI på saken.

Noen andre som var på saken var Fox News-journalist Roger Friedman, som lastet ned kopien og anmeldte filmen på kanalens nettsted to dager senere. 

Ifølge The Hollywood Reporter skal Fox News-eier News Corp., som også eier Wolverines filmselskap Twentieth Century Fox, ha gitt Friedman sparken.

Selv om anmeldelsen – som nå er fjernet – er positiv.

– Jeg tviler på at andre kan sett denne filmen. Men alle kan slappe av, jeg er faktisk imponert over hvor bra Wolverine har blitt. Den overstiger alle forventninger, skriver Friedman.

I anmeldelsen av den uferdige filmen, kommenterer journalisten hvor lett det er å laste ned filmer og TV-serier ulovlig, og – sannsynligvis – spøker med at han skal fortsette å gjøre det.

Arbeidsgiveren hans lo ikke.

– Denne oppførselen er klanderverdig, og vi fordømmer handlingen kategorisk sett, uansett om anmeldelsen er god eller dårlig, sier Fox News i en pressemelding.

News Corp. uttalte senere at Roger Friedman har fått sparken, mens journalistens foreløpig eneste kommentar er at ryktene om hans «død» er overdrevet, skriver The Hollywood Reporter.

Traileren til X-Men Origins: Wolverine:

(Saken fortsetter nedenfor.)


Hugh Jackman-filmen er den første delen av det som skal bli en ny serie med fokus på hvordan de overnaturlige X-Men-heltene ble til. Historien finner sted tyve år før den første filmen, med fokus på de yngre dagene til Jackmans rollefigur Logan og menneskene rundt ham.

Ikke minst mutantene.

En av dem er hans til tider ekstremt ondskapsfulle halvbror Victor alias Sabretooth, nå spilt av Liev Schreiber, alias samboeren til Naomi Watts.

Utenom jerven, avslører traileren at Wolverine også vil by på flere eventyrlige skikkelser, blant annet barneversjonen av Storm, X-damen vanligvis spilt av Halle Berry.

Silver Fox, damen som «verdens mest sexy mann» forelsker seg i, er Lynn Collins, best kjent fra Jim Carreys The Number 23, mens rapperen will.i.am fra Quart-aktuelle Black Eyed Peas har rollen som den teleporterende mutanten John Wraith.

Australske Hugh Jackman er produsent for filmen, som har fått store deler skutt i hans hjemland og New Zealand.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer