Hopp til hovedinnhold
ETTER 277 EPISODER ER VI FORTSATT IKKE LEI (COMEDY CENTRAL)

South Park er endelig tilbake!

ETTER 277 EPISODER ER VI FORTSATT IKKE LEI (COMEDY CENTRAL)

Satanistiske skogsdyr, Barbra Streisand som gigantisk krigsrobot, Kanye som homofil fisk, Julenissen som banker opp Jesus, Mikke Mus som banker opp Jonas Brothers, Miley Cyrus som ofres for god innhøstning, hasjrøykende håndklær og syngende bæsj. Hva er det egentlig som IKKE har skjedd i South Park etter 20 (!) år på luften? 
Vel, det er på tide å mentalt forberede de skjøre sinnene våre; nå er Stan, Kyle, Kenny og Cartman tilbake igjen. 
Denne uken var det premiere på den 21. sesongen med Trey Parker og Matt Stones’ frekke animasjonsserie, South Park. Som vanlig vet man utrolig lite om hva som egentlig kommer til å skje i den nye sesongen. 
Fun fact: For at serien skal holde seg friskt og relevant begynner Parker og Stone å lage South Park-episodene seks dager før de skal på lufta, og planlegger minimalt på forkant. Sjekk ut den stressende dokumentaren 6 Days To Air.

TRUMP (AKA MR. GARRISON) BLIR ETTER PLANEN IKKE Å SE I DENNE SESONGEN AV SOUTH PARK (COMEDY CENTRAL)


Den satiriske serien har en lang tradisjon med å takle nåværende politiske saker. Etter en sesong som var hovedsakelig sentrert rundt Donald Trump og valgkampen mellom ham og Hillary, har serieskapere Parker og Stone nå lovet at de skal gå bort fra den oransje presidenten ettersom det er vanskelig å gjøre narr av noe som allerede er latterlig. 
Mange tolket dette som at de nye episodene ville ha mindre med politikk å gjøre, men allerede i første episode blir det klart at dette ikke er tilfellet. 
Sesongåpneren White People Renovating Houses tar for seg de USAs hvite nasjonalistbevegelse i form av lokale rednecks (tidligere kjent i serien som kilden til den ikoniske «THEY TOOK OUR JOBS»-replikken). Inspirert av de høyreekstreme marsjene i Charlottesville i forrige måned, skaper South Parks sjarmtroll opprør når de igjen blir frarøvet jobbene sine, denne gang av Amazons digitale assistent, Alexa. 


Forvirret? Du er ikke alene.


Via litt rotete fortellerteknikk blir det hele brukt som en vag sosial kommentar på en økende digitalisert hverdag, samt en dæsj av høyreekstremisme, som ikke helt ser ut til å gå noe sted. Om dette er en indikasjon på hvordan resten av sesongen blir, er derimot uklart. 
Etter tre sesonger med overlappende historier, der guttene i episode to faktisk må møte konsekvensene av det de gjorde i episode én, virker det som om South Park skal gå tilbake til sitt gamle format der hver episode forteller sin egen historie. Og godt er det. 


FANFAVORITT RANDY MARSH SLITER MED AT NASJONALISTER ØDELEGGER DEN HVITE KULTUREN (COMEDY CENTRAL)

Selv om det nye formatet hadde sine gode stunder (å se artigpetra Caitlyn Jenner kjøre over mennesker i hver episode var en opplevelse), vil nok de fleste være enige i at det innebar flere turer nedover enn opp. 
Etter at fjorårets sesongfinale ikke klarte å skape mening av de gjengående historiene, bestemte Parker seg for at han ikke ville fortsette formatet. I en podcast for nettstedet Nerdist fortalte han at han ville bringe seriens fokus tilbake til Stan, Kyle, Kenny og Cartman og problemene de møter som tiåringer. 
Med overlappende historier med tilsynelatende tilfeldige elementer på én side og enkeltepisoder med gutteproblemer på den andre, havner den nye episoden på et relativt middelmådig punkt på grensen. Idéen er god, hvor vellykket dette blir gjenstår å se.
Sjekk ut de nye episodene av South Park hver torsdag på Comedy Central. 
Bonus: 

Sjekk ut The Spirit of Christmas, det virale klippet som startet det hele: 


Nyeste saker fra 730.no

Les mer