Hopp til hovedinnhold
Sophie Elise på coveret til Ting jeg har lært (Strawberry)

Sophie Elise: Topp 12 sitater fra Ting jeg har lært

Ting jeg har lært av Sophie Elise er som en stor sitatmaskin.

I 730s anmeldelse av boken trekkes det frem at Harstad-jentas historier er skrevet fra et nytt og mer nærgående perspektiv enn tidligere. Du kan lese dommen vår her.

Mange er kanskje nysgjerrig på hva vår anmelder likte med Ting jeg har lært, så i dag trekker vi frem 12 eksempler fra boken. Les og nyt nedenfor.

Topp 12 sitater fra Ting jeg har lært – i tilfeldig rekkefølge

Sitat 1)

– Gresset er kanskje grønnere på den andre siden. Men det spiller ingen rolle for meg. Jeg liker best å være inne uansett.

Sitat 2)

– Den dag i dag baserer jeg fortsatt de fleste av valgene mine på at 80 år gamle meg skal sitte på gamlehjemmet og se tilbake på alt jeg har sagt og gjort, alle situasjonene, og da kan jeg le av den gangen jeg sa noe litt for drøyt på Senkveld. Men det er jo ingen som ønsker å sette fredagstacoen i halsen, som de pleier å si på TV 2.

Sitat 3)

– For første gang hadde jeg funnet noen å se opp til, og livet deres virket ikke så fjernt fra mitt i det hele tatt. Glamourjentene og jeg. En kjærlighetshistorie.

Glamourjentene som gikk på TV i 2009 (TVNorge)

Sitat 4)

– Men pappa spurte altså om jeg hadde vondt i munnen. Jeg så på ham i noen sekunder, holdt blikket, dro opp lipglossen fra lomma og smurte på et ekstra lag uten å se meg i speilet. Rock and roll.

Sitat 5)

– Mamma visste at en skam man ikke kan formulere, vil vokse seg stor, ta uante former. Den skamfulle kan bli skamløs. Mamma visste at skam kunne komme i form av ens egne tanker, andres kommentarer, eller ens egen frykt. Men ingenting av dette sa hun.

Sitat 6)

– Foreldrene mine pleide å si «å hoppe etter Wirkola», og for min del var det å «blogge etter Voe».

Sitat 7)

Jeg har alltid visst at jeg balanserer på en linje mellom å være akkurat passe for mye av det gode og det å være usmakelig.

Sitat 8)

Fitte. Jeg oppfordrer deg. Prøv å si det høyt, hvisk det for deg selv, på en fin måte. Ikke si det som et skjellsord, si det mykt, som om du snakker til noen du er glad i.

Sitat 9)

Jeg er ikke forsker, men når noen konstant forteller deg at du ikke skal se ut som en glamourmodell, begynner du å tenke på glamourmodeller hvert eneste sekund.

Sitat 10)

Jeg skriver om dette fordi det hjelper å høre historier som ligner på vår egen, det fjerner en bit av skammen. 

Sitat 11)

Nå virker det så åpenbart, men når det eneste kvinner fokuserer på når det kommer til kropp og sex, er å snakke andre ned, eller å fokusere på hva andre tenker om deg, kommer vi aldri noen vei.

Sitat 12)

Plutselig føltes ryggsekken med alle psykiske blåmerker så tung at jeg nesten tippet bakover når jeg sto oppreist, men heldigvis balanserer tyngden av silikonpuppene det ut.

(Instagram/sophieelise)

Hvilket likte du best?

Hvilket sitat likte du best?

Les også: 730.no x Tate McRae (17): – Jeg har en veldig gammel sjel

Nyeste saker fra 730.no

Les mer