Hopp til hovedinnhold
Sophie Elise ble innlagt pa rehab som folge av pilleavhengighet spesifikt Xanax
Sophie Elise uttaler seg om bildet (Instagram/sophieelise)

Sophie Elise Isachsen bryter stillheten i – selvfølgelig – NRK-podcasten

OPPDATERT med augurknytt 12. juni: Sophie Elise Isachsen forteller at hun har tatt piecering i puppen. Nærmere bestemt i brystvorten.

«Vanskelig å ta bilde av, men tok piercing i nippelen her om dagen», skriver Sophie på Instagram Stories.

«Spontan avgjørelse (sånn er jeg), og hadde fått høre av en venninne at det er det vondeste [noensinne]. Men, det var null stress! Og jeg kjenner jeg det ikke i det hele tatt. Synes det er så kult!!! Så får vi se hvor lang tid det tar for jeg er lei 😅» 

Se innlegget nedenfor.


sophie elise isachsen pierced nipple instagram stories

Sophie Elise med piercing i puppen (Instagram/sophieelise)

#freethenipple-NSFW-throwback: Sophie Elise feirer seier ved å flashe pupp på scenen


OPPDATERT 2: Se og Hør skriver at NRK terminerer kontrakten til Sophie Elise Isachsen. Dette skal de ha fått vite av kilder tett på både statskanalen og influenceren. I en melding til VG avviser dog Christina Rezk Resar, fungerende redaktør for NRK Underholdning at avgjørelsen er tatt, og skriver at de skal ha første møte på tirsdag.

OPPDATERT: Nå uttaler Sophie Elise seg om Instagram-bildet. Det gjør hun i et lengre innlegg på sin egen Instagram-story. Sophie Elise skriver at hun ikke har for vane å se spesielt nøye over bilder hun poster. Hun tar dog ansvar for at hun publiserte det ved en feiltakelse. Videre skriver hun at hun ikke ønsker å romantisere noe, og at hun er ekstremt lei seg for at det kan ha blitt tolket slik.

«Bildet skulle aldri vært lagt ut. Jeg har ikke ønsket å romantisere noe, og for det er jeg ekstremt lei meg. Jeg vet hvem jeg er og hva jeg står for, men dette har vært en solid wake up call for meg. Når man står i en situasjon som jeg har gjort nå, blir det krystallklart hva som betyr noe og hvem man vil være med, og det har jeg manglet en stund,» skriver Sophie Elise.

Se hele innlegget nedenfor.

Beklager seg på Instagram (Instagram/sophieelise)

Les den opprinnelige saken nedenfor.

Da var dagen her. I dag uttaler Sophie Elise alias Sofie Steen Isachsen seg om elefanten i rommet aka Instagram-bildet som har skapt furore i fedrelandet de siste to ukene.

Det gjør hun – som ventet i – NRK-podcasten Sophie & Fetisha 🙂

På spørsmål fra VG om hvilke vurderinger NRK har gjort når det gjelder publiseringen av episoden, og at Sophie Elise får snakke fritt, svarer redaktørsjefen for NRK Underholdning, Rune Lind, følgende:

– Hun snakker om hvordan hun har hatt det den siste uken, og det er en del av konseptet i podkasten.

Han utdyper videre at de har kommet fram til at hun ikke skal snakke om selve hendelsen i episoden, ettersom det kan bli oppfattet som en ensidig fortelling.

I episoden forteller Sophie Elise hvorfor hun ikke ville snakke i forkant av podcasten.

– Grunnen til at jeg ikke sier noe er ikke fordi jeg ikke vet hva jeg skal si. Og ikke fordi jeg ikke står veldig stødig i det jeg skal si, men bare fordi at jeg er dritsliten og det er ikke rett nå, forteller Sophie Elise.

Hennes medprogramleder kaller de siste ukene for en offentlig gapestokk.

Sophie Elise og Fetisha snakker om rabalderet (Henriette Dæhli/NRK)

Se også: Rema 1000 setter lanseringen av Sophie Elise-produkt på pause

Sophie Elise sammenlikner det på sin side med å bli kastet rundt i en tørketrommel. Hun poengterer dog at hun ikke synes synd på seg selv.

– Greia er at jeg synes det har vært jævlig tungt den siste uken, men jeg synes ikke synd på meg selv. Jeg har satt meg selv i denne situasjonen, det er jeg som har gjort det her, sier hun.

I slutten av episoden resonnerer influenceren seg til at det som har skjedd med henne den siste tiden er en del av kanselleringskulturen.

– Det som har skjedd med meg den siste uken har jo faktisk vært cancel culture, mener Sophie.

– Man prøver å få noen til å miste jobben basert på at man egentlig ikke liker vedkommende.

Naturlivis møter også ukens podcastepisode på en rekke reaksjoner.

En av de som reagerer på Sophie Elise sine utsagn er influenceren og forfatteren Halvor Harsem aka Kong Halvor.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Halvor Harsem 😕 (@konghalvor)

På sin egen Instagram-story poster han flere innlegg der han kritiserer det Sophie Elise har å si om saken – så vel som statskanalen.

«Fy f*** som jeg hater når begreper som «kansellering» blir misbrukt om noe som overhodet ikke har noe som med «cancel culture» å gjøre. Det er velfortjent kritikk av NRK og en profil som omtales som landets mektigste kvinne i medie-Norge med hundretusenvis av følgere», skriver Halvor.

Videre skriver han at det ikke er kanselleringskultur, men et minstekrav av hva man forvener av en av Norges mektigste mediekvinner. Han mener også at statskanalen ikke bør være et talerør for enkeltpersoners egotripper.

«Sophie Elise forteller at hun opplever kanselleringskultur – i sin egen podcast hos statsfinansierte NRK, som overser både 3500 klager og ikke engang får en kommentar til saken de skriver om podkasten hennes, som heller belyser saken fra noen andres synspunkt enn Sophie Elise sitt. Wtf… Du er ikke et offer, du er vernet.»

Reagerer kraftig (Instagram/konghalvor)

Se også: 730.no slår av en prat med Kristofer Hivju om den nye filmen Cocaine Bear

Men Sophie Elise får dog støtte fra noen.

Det får også NRK.

Sophie Elise essensiell tremor diagnose sykdom lidelse
Stiller hun i debatten mon tro? (Instagram/sophieelise)

Se også: Til 730.no: – Handler om å kose seg og gi faen!

Arbeidslivseksperten, Trine Larsen, bruker samme uttrykk som Sophie Elises medprogramleder gjør i episoden idet hun roser NRK til Nettavisen.

– Vi er litt forbi den tiden at et bilde i sosiale medier skal kunne felle deg, sier Trine.

– NRK opptrer ryddig i denne saken og lar seg ikke presse av en gapestokk. Det er svært viktig at arbeidsgiver står rakrygget. Vi kan ikke ha det slik at våre venner kan felle oss, da hadde mange mistet jobben.

I kveld er det for øvrig duket for debatt på NRK. Om Sophie Elise stiller her gjenstår å se.

Se også: Her er vinneren av verstingprisen i 2023

Les mer