Hopp til hovedinnhold
Sophie Elise med den første boken som ble gitt ut i bokklubben (Litt Sophie)

Sophie Elise får tusenvis av unge til å lese mer!

Influencere gjør mye spennende, men at Sophie Elise Isachsen skulle starte bokklubb var det nok ingen som forutså.

Medlemmer i Litt Sophie får en nøye utvalgt bok tilsendt i posten hver måned. I tillegg byr Harstad-gründeren, som selv har gitt ut tre bøker, på ekstra goder.

Se mer om det i intervjuet nedenfor.

Bøkene i Litt Sophie er både norske og internasjonale, kjente og ukjente.

Sjangermessig er det alt fra selvhjelpsbøker til romaner – alt bortsett fra krim, en sjanger utgiveren ikke leser selv.

Månedens bok kommer med et eksklusivt design og notater fra Sophie Elise selv.

Les mer om Litt Sophie og bøkene som har blitt valgt ut hittil her.

Hei Sophie! Hvordan fikk du idéen om å starte bokklubb?

– Jeg elsker å lese, men det er ikke alltid like enkelt å finne inspirasjon til nye bøker. Jeg har flere ganger tenkt «ah, skulle ønske den og den personen hadde bokklubb, for jeg vil gjerne dykke ned i bokhylla til vedkommende». Og vel, slik kom ideen til! Pluss, jeg får så masse spørsmål om boktips, så det føltes som en naturlig forlengelse av det.

Du er litt av en lesehest selv. Hva er det du elsker så mye med bøker? Og hvor mye leser du?

– Jeg leser cirka to bøker i uka, bortsett fra periodene hvor jeg skriver bok selv, da blir det mindre. Det jeg elsker med bøker er virkelighetsflukten det gir. Det er den eneste sjansen man får til å virkelig bli kjent med et annet menneske på dypet, komme inn under huden på noen, og dermed også bli bedre kjent med seg selv. I tillegg lærer man ofte mye av å lese, og det kan være både spennende, trist og gøy.

Fortsetter nedenfor

Litt Sophie beskrives som «mer enn en bokklubb». Hva legger du i det?

– Jeg ønsket å skape en følelse av et fellesskap. Den typiske bokklubben ser oftest ut slik; du er medlem, og så får du en bok i posten valgt ut av et forlag. I Litt Sophie får du bøker valgt ut av meg, du vet på en måte litt hva du kan forvente deg – jeg skriver egne forord for alle bøkene, slik at du som leser blir mer dratt inn i opplevelsen, og du får ekstra gaver hver måned.

Hvordan velges bøkene ut? Er det en vanskelig prosess?

– Det er sykt vanskelig å velge ut bøker, både fordi det er så mye bra der ute, men også fordi forfatterne må godkjenne, dette er fortsatt nytt for forlagene, og så videre. Men, leser jeg en bok hvor jeg sitter igjen med noe – enten en følelse av å ville ha mer, at jeg ble trist og beveget, sint eller at jeg lo, så begynner vi alltid umiddelbart prosessen med å få boken inn i klubben.

Hvordan føles det å se at så mange leser bøkene du anbefaler?

– Det føles sykt gøy! Men, jeg føler jo selv at jeg har god smak i bøker, og jeg er glad folk blir introdusert for at lesing hverken trenger å være slitsomt, kjedelig eller 50 Shades of Grey.

Fortsetter nedenfor

Har du fått noen sterke tilbakemeldinger fra leserne ennå?

– Ja, virkelig! Men det som betyr aller mest for meg er kanskje de som sier at dette konseptet gir dem noe. At man får mer igjen for pengene i Litt Sophie enn f.eks Netflix. Det er jo ikke bare-bare å ta opp «kampen» om folk sin tid, når de fleste på automatikk bruker den tiden på strømmetjenester. Så, at noen aktivt velger det bort til fordel for meg, betyr mye. Og alle de som sender meg bilder av sitater de har streket under i boken, at de tar med seg deler av det videre… Det er gøy!

Hvem passer bokklubben for?

– I hovedsak kvinner i alderen 15 – 40 år, vil jeg si. Altså, menn kan selvsagt også bli medlem, men mange av bøkene er skrevet av kvinner, for kvinner. Så, kanskje enda bedre grunn for menn til å faktisk bli med? Hehe. Du trenger ikke å være en lesehest for å bli med, jeg er opptatt av at bøkene skal ha enkelt språk, gjerne mørk humor, og at du skal lære noe. Jeg leser derimot ikke krim, så det får man ikke, men alt annet 🙂

Fortsetter nedenfor

Har du noen tips til de som har lyst til å lese mer, men av ulike årsaker ikke får det til?

– Melde seg inn i Litt Sophie, hehe.

Hva slags arrangementer kan medlemmene få være med på etter den hersens pandemien?

– Da skal vi gjøre SÅ mye gøy! Alt fra vinkvelder til yogakurs til matlagingskurs og ALT!

Og hvilke goder får de allerede nå?

– Nå blir det mest personlige, små gaver som hører til boken du får. Alt fra totebags til notatbøker – og så planlegger vi tekniske løsninger for å kunne ha online eventer. OG! Ikke minst får de som melder seg inn fra november en diktbok skrevet av meg, som ingen andre i landet får! Det er stort.

Les mer om Litt Sophie og meld deg inn her!

Les mer

Nyeste saker fra 730.no