Hopp til hovedinnhold
Sophie Elise takker for seg (Instagram.com/SophieElise)

Sophie Elise legger opp

En æra er over for Sophie Elise Isachsen.

Hat eller elsk; Harstad-gründeren har vært en av våre største snakkiser gjennom hele den forrige dekaden.

Nå er det over for bloggen til Sophie Elise.

Du leser kanskje ikke så mange blogger lenger?

De siste par årene har mange influencere brukt Instagram som hovedplattform, men Sophie Elise har hele tiden holdt fast ved bloggen. (I tillegg til å skrive bøker, lage podcast og tv-serier, gi ut låter som artist, holde foredrag, lansere selvbruningsmerke og gudene vet hva.)

Nå har hun skrevet sitt siste blogginnlegg.

Det er først og fremst negativiteten i kommentarfeltet som gjør at toppbloggeren nå gir seg. 

– Tidligere i år kjente jeg på en følelse jeg ikke har hatt tidligere. At jeg rett og slett ikke klarer mer. Å blogge koster mer enn det gir, og i seks måneder har jeg vært lei meg nesten hver gang jeg logger inn her og nesten holdt meg for øynene hver gang jeg leser kommentarer. Selv om dette fortsatt er min største inntektskilde og noe som er «trygt» for meg, har det vært jævlig tungt det siste året. Det vil jeg være ærlig på, forteller Sophie Elise via bloggen.

– Det er ikke holdbart for meg å drive med blogg lengre. Jeg klarer ikke den enorme mengden av kritikk som kommer mot meg her, hver eneste dag. Det er ikke bare konstruktiv kritikk, det er ofte mobbing, slemme ord og personangrep kun for å trykke meg ned å såre meg. Og det funker.

25-åringen synes det er vanskelig å aldri være «god nok» for folk. 

– Ofte har jeg følt at alt jeg gjør her inne blir feil. Uansett når jeg prøver å lære, eller være ærlig om hvor jeg er i livet, eller faktisk bare være den jeg er, så blir det feil. Jeg må være perfekt, eller andre alt ved meg selv i løpet av et par timer eller dager, og om ikke går det ikke. Og om jeg først forandrer meg, er det også feil fordi «sånn var jeg jo ikke før». Jeg vet helt ærlig ikke hva jeg kan gjøre annerledes eller bedre, for jeg klarer ikke å være noen andre.

Fortsetter nedenfor

Videre skriver Sophie at det er trist å skulle slutte å blogge, men hun ønsker ikke at leserne skal synes synd i henne. Hun må bare gjøre det som føles riktig. 

– Det sies at alle blir født som originaler men dør som kopier, og det krever styrke å holde ut som original. Jeg har følt det originale ved meg selv forsvinne, litt etter litt, og det finner jeg meg ikke i. Da må jeg ta bort det som får meg til å tvile på meg selv. Bloggen.

Sophie Elise Isachsen er dog langt fra klar til å pensjonere seg fra rampelyset. 

– Dere kan fortsatt følge meg i mine andre kanaler. Bøker, Instagram, Snapchat og på TV. Forhåpentligvis blir det mange spennende prosjekter fremover i min karriere! Jeg er ikke ferdig med å jobbe, lover hun.

På Instagram deler Sophie Elise noen minneverdige bilder fra tiden som blogger: 

View this post on Instagram

Jeg har blogget hver dag i ni år, det var starten på min karriere, men i dag publiserte jeg mitt aller siste innlegg. Det er ikke en pause. Det er slutt nå. Det blir ikke noe mer blogg for meg, og et kapittel er over. Dere har fulgt meg på jenterommet i Harstad, russetid, partysvensker, usikkerhet, kjærlighet og oppturer med like harde nedturer. Jeg har delt alt, og det har vært fint. Jeg har alltid sagt jeg skal slutte når det ikke er gøy lengre og når bloggen gjør meg mer vondt enn godt, og jeg holder mitt ord til meg selv. For første gang i mitt liv er jeg på et genuint godt sted og det tar jeg med meg videre. ❤ På bloggen kan du nå lese mitt aller siste innlegg. Jeg setter stor pris på alle som har fulgt meg i alle disse årene, og om du swiper, kan du se noen bilder jeg husker ekstra godt å ha tatt. Noen av de med selvutløser og speilreflekskamera, det var tider. sophieelise.blogg.no ass, for et episk sted.

A post shared by Sophie Elise (@sophieelise) on

PS: Vi krysser fingrene for at det blir mer musikk også: 

Fra en toppblogger til en annen: Vel blåst, Sophie Elise! <3

Flashback Friday: Første gang 730.no intervjuet Sophie Elise Isachsen var i 2012

Se også: Fan tok tatovering av Sophie Elises ansikt

Nyeste saker fra 730.no

Les mer